ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΜΠΑΝ Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Παπουτσίδη

αεροδρόμιο ΑθηνώνΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα, παρουσιάζει την έκθεση «Μαραθώνιο Σύμπαν – Mέσα από το έργο του γλύπτη Παπουτσίδη».

Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα «ταξιδεύει» στο Μαραθώνιο Σύμπαν.

Μέσα από τη δουλειά του καλλιτέχνη, οι επισκέπτες της έκθεσης στο αεροδρόμιο γίνονται μέρος της εγκατάστασης, περιδιαβαίνοντας τη Μαραθώνια διαδρομή και βλέποντας γύρω τους  σχέδια, σκίτσα, προθήκες με μακέτες γλυπτών έργων και οπτικοακουστικό υλικό των ήδη εγκαταστημένων έργων του Παπουτσίδη. Πολυδιάστατο και πολυσήμαντο από την αρχαιότητα το μήνυμα του Μαραθωνίου δρόμου μετεξελίσσεται, εδώ, χάρη στη δύναμη και εμβέλεια του ταλέντου του γλύπτη, σε ένα αέναο μεταφυσικό άγγελμα.

Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *