Μεγάλη διάκριση της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένα Λασκαρίδη» του Πανεπιστημίου Άμστερνταμ

201810041421034427Tο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένα Λασκαρίδη», αναδείχτηκε πρώτο μεταξύ των τμημάτων των πανεπιστημίων του Άμστερνταμ, ενώ καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατάταξη των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ολλανδίας.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο στηρίζει σταθερά την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένας Λασκαρίδη», στο πλαίσιο των σκοπών του για την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών Γραμμάτων σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δύο (2) υποτροφίες για επισκέπτες ερευνητές στο πεδίο των Νεοελληνικών Σπουδών. Στην προκήρυξή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 προχώρησε η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την επιλογή των υποτρόφων βάσει υψηλών ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Η Έδρα «Μαριλένα Λασκαρίδη», του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, ιδρύθηκε από την Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η έδρα φέρει το όνομα της αείμνηστης Μαριλένας Λασκαρίδου, Αντιπροέδρου του Ιδρύματος. Στη χρηματοδότηση συνεισφέρει επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών.

Καθηγήτρια της Έδρας είναι η Δρ. Μαρία Μπολέτση, Επίκουρη Καθηγήτρια (assistant professor) στο τμήμα Σπουδών Κινηματογράφου και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν και στο Κέντρο Τεχνών και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου του Λάιντεν (LUCAS).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *