Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μεγάλη ευθύνη Δήμων και Πολιτικής Προστασίας. Το τηλέφωνο 112 δεν λειτούργησε

ΣκαφιδάςΚηφισιά: Από τους 50 απασχολούμενους, στο κρίσιμο 48ωρο του έντονου χιονιά, για την κοπή των κλάδων που είχαν πέσει στα σύρματα της ΔΕΔΗΕ, απασχολήθησαν μόνο 7 ή 8, συνεχώς, χωρίς αντικατάσταση, ύπνο, φαγητό και νερό! Οι υπόλοιποι 42 ήταν σπίτι τους, δεν τους ειδοποίησε κανείς από τον Δήμο.

Περιέργως, όλοι οι δενδρόφυτοι δήμοι, που είχαν αποκλειστική αρμοδιότητα το κόψιμο των κλάδων, προληπτικά δεν έκαναν τίποτα, αν και έχουν εμπειρία χιονιά!

Το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ που εξακολουθεί και ισχύει για τους Δήμους, με κατηγοροποιήσεις προληπτικών ενεργειών τους, ανάλογα με την σοβαρότητα του κινδύνου που ερχόταν (και όλα τα κανάλια το απεικόνιζαν καθαρά ως χιονιά, προ 10ημέρου), ουδέν έπραξαν, η δε Πολιτική Προστασία συνέχιζε τον χαβά της για τον κορωνοϊό, χωρίς να προειδοποιήσουν τον κόσμο, τουλάχιστον για τρόφιμα και θέρμανση, αφού η μοίρα και η προοπτική της ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ, είναι γνωστή.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας μας τόνισε ότι το τηλ. 112 δεν το χρησιμοποίησαν, γιατί δεν έχει αυτή τη χρήση (!!!). Πιστεύει ότι απευθύνεται σε λαό με επίπεδο προχωρημένης άνοιας. Γνωρίζετε, όπως όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ότι γι’ αυτό το σκοπό, της προειδοποίησης, είναι το 112, έγκαιρα να γνωρίζει στο κοινό, να μην μπει κανείς στην εθνική οδό, να προειδοποιεί τον κόσμο να προετοιμαστεί προληπτικά με τρόφιμα και οι έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας, να μετακινηθούν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Τι παιχνίδια παίζεται με το 112;

-Κανείς από τους εκάστοτε κυβερνώντες δεν είχε τα κότσια μέχρι τώρα, να διευκρινίσει την έννοια του δάσους. Η χώρα από την απελευθέρωσή της, ζει υπό την δέσμευση της γραφειοκρατίας και των εργασιακών ομάδων πίεσης που τις απαρτίζουν, όπως αρχαιολόγων, δασαρχείων, κλπ, με τους τελευταίους να πιστεύουν ότι τα δέντρα (που είναι βέβαια το στοιχείο της μισθοδοσίας τους), θεωρούνται ανώτερα της ανθρώπινης ζωής!

-Έτσι φτάσαμε στο Μάτι, που καταστράφηκε από τις αναφλέξεις των δέντρων που ακούμπαγαν στα ηλεκτροφόρα καλώδια, το ίδιο επαναλαμβάνεται και τώρα που οι κλάδοι εγγίζουν τα καλώδια και τα γκρεμίζουν! Είναι δυνατόν π.χ εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα με σπίτια που έχουν δέντρα, να μην μπορούν να τα κλαδέψουν ή να τα κόψουν οι ιδιοκτήτες τους, ακόμα και αν υπερκαλύπτουν καλώδια της ΔΕΗ;

Τι αρμοδιότητα, αντισυνταγματική, έχουν οι δασάρχες να εκφέρουν άποψη, για κόψιμο δέντρων σε νόμιμες ιδιωτικές εκτάσεις, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ; Όλη η νομοθεσία, με την οποία απαραδέκτως χαρίστηκε, με πολιτικά αντικρίσματα, αυτή η καταχρηστική αρμοδιότητα στους δασάρχες, είναι ΑΚΥΡΗ και απεικονίζει μόνο το πελατειακό πολιτικό μας σύστημα, που στηρίζεται στο ρουσφέτι των πολιτικών γραφείων.

-Τώρα βέβαια θα αρχίσει η τεράστια μπίζνα της  υπογειοποίησης καλωδίων της… ισχυρής οικονομικά ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ, με νέα τζάκια τεχνικών εταιρειών, αντί να κοιτάξουν την πρωτογενή παραγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό της νεολαίας.

Ηλίας Σκαφιδάς. Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *