Μεγάλη Παρασκευή στον Πειραιά

DSC_5496Με ιδιαίτερη κατάνυξη, έτσι όπως αρμόζει στο κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή (26 Απριλίου 2018) στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η ακολουθία του Επιταφίου, παρουσία των Πολιτικών, Πολιτειακών, Στρατιωτικών και λοιπόν Αρχών της Πόλης μας.

Στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος ΠDSC_5492 ειραιώς, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Εκεί, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος προς τους πιστούς οι οποίοι ακολούθησαν τους Ιερούς Επιτάφιους, αναφέρθηκε στον νεκρωθέντα Κύριό μας, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «σήμερα κηδεύουμε τη ζωή των απάντων».

Επεσήμανε πDSC_5499ως ο Χριστός μας, «συγκλονίζει τα σύμπαντα προβάλλοντας και όχι επιβάλλοντας τον εαυτό Του, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την αιώνια ζωή τη δική Του στα πλάσματα τα οποία Εκείνος από αγάπη άπειρη εκάλεσε εκ του μη όντος εις το είναι».

«Στο ουσιώδες ερώτημα ‘’τι είναι ο άνθρωπος’’ απαντά η σημερινή κατανυκτική, φιλόστοργος, λιτή αλλά τόσο  δυναμική λιτανεία κατά την οποία λιτανεύουμε το νεκρό σώμα του ενσαρκωθέντος Θεού Λόγου» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως ο Χριστός μας δημιούργησε όλον τον υλικό και πνευματικό κόσμο. «Αυτός λοιπόν ο Λόγος του οποίου ο άνθρωπος αποδεικνύεται σήμερα απείκασμα, δηλαδή εικόνα, ήρθε και εισήλθε στον κόσμο μας και παρέδωσε τον εαυτό Του λέγοντας ότι είναι πράος και ταπεινός τη καρδία».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *