Με διευρυμένη ατζέντα συνεδρίασε το Π.Ε.Σ. Αττικής

πεσToν πολυδιάστατο, σημαντικό γνωμοδοτικό ρόλο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, ως ωρίμου οργάνου επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης των επιχειρήσεων ανέδειξε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δ. Αυλωνίτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου, στην οποία είχε προσκληθεί και έλαβε χώρα την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως «Η μεγάλη πρόκληση είναι ο σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, καθώς το 50% διαχέεται μέσω των Π.Ε.Π. και ο νόμος 4497 υποχρεώνει τον γνωμοδοτικό ρόλο του Π.Ε.Σ.  Φαίνεται ότι, στην Αττική, το Π.Ε.Σ. είναι ένα ώριμο όργανο, οπότε προκύπτει η δυνατότητα κατάθεσης μίας ολοκληρωμένης πρότασης για όλη την Αττική, μέσω και της επέκτασης του διαλόγου. Επίσης, το κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να επιλύσει σημαντικά εμπόδια, τα οποία αναχαιτίζουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων…». Ακόμη, σημείωσε πως, εντός του 2019, θα ψηφιστεί διάταξη στη Βουλή για τη δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να αναλάβουν θέματα αναδιάρθρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης, δημοσίων συμβάσεων, καθώς και ρόλο «helpdesk» για διάφορα καίρια ζητήματα, που απασχολούν τις επιχειρήσεις. Κατ’ επέκταση, το Π.Ε.Σ. Αττικής μπορεί να αποφασίσει πώς θα διαρθρωθούν στην Αττική τα εν λόγω Κέντρα.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *