Με σωστή εθνική πολιτική Θα λυθεί το δημογραφικό

Από ομιλία της Βουλευτή Γεωργίας Γεννιά

ΓΕΝΝΙΑ«Η επίλυση του δημογραφικού αφορά συνολικά τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την προστασία της εργασίας, την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και την εξάλειψη κάθε κοινωνικού αποκλεισμού»

Με τη συνολικότερη αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική πολιτική του τόπου και με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης συνέδεσε την αύξηση του πληθυσμού, ως λύση στο δημογραφικό μας πρόβλημα, η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής  την Τρίτη 05.03.19 επί του σχετικού πορίσματος της διακομματικής επιτροπής.

«Το δημογραφικό ζήτημα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η γηραιά ήπειρος αντιμετωπίζει τόσο δημογραφική συρρίκνωση, όσο και δημογραφική γήρανση», είπε η κ. Γεννιά. Τόνισε δε ότι στην ελληνική περίπτωση συντρέχει ως επιβαρυντικός παράγοντας η απουσία έως σήμερα πολιτικής δέσμευσης, από την πλευρά του κράτους, για την επίλυση του προβλήματος.

Η βουλευτής χαρακτήρισε αναγκαία, αλλά ανεπαρκή, την επιδοματική στήριξη, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται από πολιτικές που εναρμονίζουν την οικογενειακή, προσωπική και εργασιακή ζωή. Έκανε λόγο για διασφάλιση απέναντι στο ενδεχόμενο απώλειας εργασίας και στον κίνδυνο της φτώχειας των νοικοκυριών, για κοινωνική ένταξη των μεταναστών, για πρόληψη και εξάλειψη κάθε κοινωνικού αποκλεισμού, είτε των έμφυλων ανισοτήτων, είτε των διακρίσεων στην αγορά εργασίας και για ολοκληρωμένη προσέγγιση των πολιτικών που αφορούν στην αύξηση του πληθυσμού και στην επίλυση του δημογραφικού μας προβλήματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *