ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ..Τα ανθρώπινα δικαιώματα συνδέονται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση

 

 

Γράφει η Ζέτα Φλισκανοπούλου

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ1Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο αν το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου,όπου μεταξύ άλλων εισάγονται ρυθμίσεις ώστε το πρόσωπο να έχει δικαίωμα στην αναγνώριση ταυτότητας φύλου ως στοιχείου της προσωπικότητας του και στον σεβασμό της προσωπικότητας του με βάση τα χαρακτηριστικά του φύλου του.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ2Βέβαια το νομοσχέδιο πριν εισέλθει στην Ολομέλεια και ψηφιστεί, δίχασε ακόμα και τους βουλευτές του Σύριζα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Γεωργία Γεννιά που τόνισε ότι «υπάρχει προχειρότητα στην σύνταξη του νομοσχεδίου και τέτοια σχέδια θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση», μάλιστα μιλώντας και σαν εκπαιδευτικός η θέση της ήταν ακόμα πιο συγκεκριμένη «μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως το θέμα προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ3Όλα αυτά ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνιζε ότι είναι «ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό εκσυχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας» με την Ιεραρχία από την άλλη να στέλνει σαφή μήνυμα «Κάνουμε ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να σταθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού να αποσύρει το νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος και τον λαό αντί να ενισχύει την ένταση, τον παραλογισμό. Να συμβάλλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών».

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ4Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλούσε για «παιχνιδίσματα και εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας» ενώ την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τόνιζε ότι είναι ύβρης η αλλαγή προσπάθειας μεταβολής φύλου. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα συνάπτονται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση. Δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, δεν μπορεί να συνταυτιστεί με οποιαδήποτε παρέμβαση της δημιουργίας του θεού»

Την απόλυτη αγάπη της εκκλησίας και την μεγάλη της αγκαλιά κανείς δεν την αμφισβητεί κατά τον Μητροπολίτη Πειραιώς. «Η εκκλησία δεν αντιδικεί, δεν αντιμάχεται, αλλά αυτό αποτελεί μια τραγωδία εις βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας»

Μάλιστα τονίζοντας ότι εκφράζει μόνο τον εαυτό του πρότεινε να υπάρξουν πνευματικά μέτρα για όσους νομοθέτησαν με τόση ασέβεια απέναντι στην εκκλησία «Όποιος βουλευτής ψηφίσει την διάταξη αλλαγής φύλου να μην ξαναπάει στην εκκλησία. Δεν τον καταδικάζουμε, τον καλούμε σε μετάνοια για να μπορεί να υφίσταται τις επιλογές του»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *