«Μια ζωή σαν παραμύθι» Η ζωή και το έργο του Jean-Baptiste de La Salle

DSC_4261Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Δηµοτικού Σχολείου «Δελασάλ», στον Άλιμο, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου: «Μια ζωή σαν παραμύθι: Η ζωή και το έργο του Jean-Baptiste de La Salle».

Πρόκειται για ένα βιβλίο αφιερωμένο στον ιερέα, πρωτοπόρο παιδαγωγό και ιδρυτή του Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων, Jean-Baptiste de La Salle (1651-1719), ο οποίος ίδρυσε σχολεία για άπορα αγόρια και μεταρρύθμισε το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας. Ο πάπας Λέων ΙΓ’ τον κατέταξε στις τάξεις των αγίων το 1900. Το 1950, ο πάπας Πίος ΙΒ’ τον ανακήρυξε άγιο DSC_4424προστάτη των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την Καθολική Εκκλησία.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 10 έως 15 ετών και είναι έκδοση του Εκπαιδευτικού οργανισμού La Salle Ελλάδας. Τη συγγραφή έκαναν: η κ. Μαρίλυ Βαρδάκη και ο Αντώνης Ρηγούτσος, την εικονογράφηση η κ. Λιάνα Δενεζάκη και την επιμέλεια ο κ. Μάρκος Βαρθαλίτης.

Την παρουσίαση του βιβDSC_4426λίου έκαναν: η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά, ο δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο θεολόγος π. Σπυρίδων Τσιµούρης.

Κείμενα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Χρύσα Παπά. Την εκδήλωση παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία η δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε η μικτή χορωδία Δηµοτικού-Γυµνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Saint-Paul –Δελασάλ», με τη συνοδεία μουσικών και εκπαιδευτικών των σχολείων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι επισκέφτηκαν την έκθεση με ευχές από σχολεία από όλο τον κόσμο προς το Δημοτικό «Δελασάλ» για τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του. Έκαναν τις αγορές τους από το χριστουγεννιάτικο Bazaar, ενισχύοντας τους σκοπούς της «Κιβωτού του Κόσμου» και απόλαυσαν ένα ποτήρι από το νεοαφιθχέν Beaujolais Nouveau.

Με την παρουσίαση του βιβλίου ολοκληρώνεται η σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν, το 2019, από τα Εκπαιδευτήρια «Saint-Paul – Δελασάλ», για τη συμπλήρωση 300 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή των σχολείων Jean-Baptiste de La Salle, αλλά και των 10 χρόνων λειτουργίας του δημοτικού σχολείου «Δελασάλ» στον Άλιμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *