«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές».Διπλή διάκριση του Γιώργου Μαζωνάκη

μαζωνάκης 1 Ο Γιώργος Μαζωνάκης και η MINOS EMI – UNIVERSAL, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, αφιερωμένη στο διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, το μπουζούκι, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του ΟΠΑΝ (Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά)! Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στο «Cine Βοτσαλάκια», έναν ιστορικό θερινό κινηματογράφο, στον Πειραιά, στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Στο πλαίσιο της μαζωνάκης 2εκδήλωσης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MINOS EMI – UNIVERSAL, κυρία Μαργαρίτα Μάτσα απένειμε τιμητική πλακέτα-διάκριση στον Γιώργο Μαζωνάκη για τις συνολικά 100.000.000 περίπου προβολές και streams σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο YouTube που έχει σημειώσει το τελευταίο του album «Αγαπώ Σημαίνει», που κυκλοφόρησε μόλις πριν 1 χρόνο.

Καταγράφοντας συγκεκριμένα, πάνω από 10 εκατομμύρια αναπαραγωγές στις digital platforms και πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές στο Youtube σημειώνοντας ρεκόρ επιτυχιών από ένα και μόνο album, όπως «Σώπα κι Άκου», «Ένα Θαύμα», «Αγαπώ σημαίνει», «Οινόπνευμα Φτηνό», «Διανυκτερεύω», «Ώρες Μικρές».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κύριος Γιάννης Μώραλης, συνεχάρη και τίμησε τον Γιώργο Μαζωνάκη για την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» είναι μια εύστοχη και επίκαιρη ενέργεια του Πειραιώτη Γιώργου Μαζωνάκη, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη του μπουζουκιού ως μουσικού οργάνου της λαϊκής μουσικής της πατρίδας μας. Ο κύριος Μώραλης τόνισε πως είναι σημαντικό οι νέες γενιές να γνωρίσουν το μπουζούκι, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πόλη μας, αναφέροντας πως στον Πειραιά γεννήθηκε το ρεμπέτικο.   «Ο Δήμος στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη  και θα είμαστε  κοντά  σε αυτή  την  προσπάθεια», επεσήμανε ο κύριος Μώραλης.

Στη σκηνή μαζί τους για την απονομή βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κύριος Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που φιλοξενούμε σήμερα τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Cine Βοτσαλάκια σε αυτή την όμορφη μουσική συνάντηση. Το  μπουζούκι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη μας. Πιστεύω ότι με τη στήριξή που έχει από μεγάλους καλλιτέχνες ο Γιώργος Μαζωνάκης, η εκστρατεία αυτή θα έχει απήχηση και επιτυχία. Ως Ο.Π.Α.Ν. θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *