Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος..Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας – βραβεύσεις

IMG_1768Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, ώρα 12μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, Πλατεία Φρεαττύδας, Μαρίνα Ζέας, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά η κοπή της πρωτοχρονιάτικής Βασιλόπιττας των Μελών του Μουσείου.

IMG_1862Τους προσελθόντες καλωσόρισε η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου, κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, πλαισιωμένη από πολλά μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου και σε όλους έδωσε μια σειρά βιβλίων με την ιστορία, τα εκθέματα και τις δράσεις του μουσείου, αλλά και τους νικηφόρους πολέμους του πολεμικού μας ναυτικού με τον τίτλο «Ο Ελληνικός Στόλος και οι νικηφόρες ναυμαχίες κατά των τούρκων στο Αιγαίο 1912-1913».

IMG_1821Πολύ μεγάλη η προσέλευση, ο κόσμος γέμισε την μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ βοηθούμενος από τον Αρχιδιάκονο π. Σιλουανό.

Στον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στην ύπαρξη του Μουσείου, στη μεγάλη του δράση, στους αγώνες του, στα σπουδαία εκθέματά του και ζήτησε την βοήθεια της Πολιτείας και του Δήμου Πειραιά για να μπορέσει να ανταποκριθεί, τόσο τα πολλά έξοδα λειτουργίας όσο και στις πολλές και δαπανηρές εργασίες συντήρησης που απαιτούνται.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν βραβεύσεις και δόθηκαν έπαινοι σε δωρητές και σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του Μουσείου.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και: τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, τους Υφυπουργούς κ.κ. Κώστα Κατσαφάδο, Δόμνα Μιχαηλίδου, στους Βουλευτές κ.κ. Θοδωρή Δρίτσα, Γιάννη Μελά, Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Νόνη Δούνια, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον πρώην Αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Γιάννη Πολυκανδριώτη, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο Κατάρα, τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχο Ιωάννη Πάττα, Αρχιπλοίαρχο Βασίλη Τσούκα αντίστοιχα, τον μέγα ευεργέτη του πολεμικού ναυτικού και του Πειραιά εφοπλιστή κ. Πάνο Λασκαρίδη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Δημήτρη Καρύδη, Αντώνη Μοραντζή, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Φωνής κ. Ελένη Κανατσέλη, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδωνα Ευαγγελίδη, τον Σύμβουλο κ. Σπύρο Αγγελιδάκη, τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αντώνη Σορώτο, τους κ.κ. Προέδρους, της ομοσπονδίας συνταξιούχων Πλοιάρχων Γιώργο Δεωνά, της ΠΕΣΠΕΝ κ. Θ. Δασκαλάκη, την Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική κ. Ελένη Αθηναίου – Γκάτσου, τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων κάπτα Πάνο Μηνόγιαννη, τους Ναυάρχους ε.α. Ιωάννη Παλούμπη, Νίκο Αρτεμάκη, Νίκο Καβαλλιέρο, τον Μαέστρο και μουσικό κ. Δημήτρη Λαουατάρη μετά της συζύγου κ. Πόπης, τις κυρίες και τους κυρίους, Γιώργο Μουνδρέα, Λιλή Ημέλλου, Ιάκωβο Καλογερόπουλο.

Ευχόμαστε τα καλύτερα για το πρώτο τη τάξει ναυτικού μουσείου της Ελλάδος που στολίζει τον Πειραιά με τα αξιόλογα εκθέματά του που είναι πόλος έλξης επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *