Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

ΔΗΜΟΥ ΦΡΙΞΟΣΣχετικά με πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα του κ. Δ. Καμαράδου στον Τύπο, υπογραμμίζεται πως το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος δεν ανήκει, αλλ’ ούτε ασχολείται με το Πολεμικό Ναυτικό μόνο! Είναι ένα πολιτιστικό σωματείο που σύμφωνα με το καταστατικό του και από τη μακρόχρονη και πολύ, ιδίως τα τελευταία χρόνια, επιτυχημένη παρουσία του, κύριο έργο του είναι η διαφύλαξη της θαλασσινής ιστορίας και της ναυτικής κληρονομιάς της χώρας, στα οποία περιλαμβάνεται φυσικά και η εμπορική μας ναυτιλία.

Είναι αλήθεια όμως πως το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το Ναυτικό Μουσείο είναι πολύ μικρό και ακατάλληλο γενικά για την έκθεση και διαφύλαξη μεγάλου αριθμού, ανυπολόγιστης αξίας εθνικών και ναυτικών κειμηλίων που διαθέτει.

Υπάρχει σχέδιο, για το απώτερο μέλλον βέβαια, να κατασκευαστεί καινούργιο μουσείο στο άλσος ναυτικής παράδοσης στο Π. Φάληρο, αλλά … πότε;

Δεν θα μπορούσε άραγε να χρησιμοποιηθεί κάποιο νεοκλασικο κτήριο στο κέντρο του Πειραιά ή ένα σιλό ή αποθήκη στην περιοχή του λιμανιού και να μετασκευαστεί όπως έγινε με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας;

Έτσι και εφέτος θα γιορτάσουμε τα 2500 χρόνια της ναυμαχίας της Σαλαμίνας αλλά και ου χρόνου επίσης τα 200 έτη από την επανάσταση του 21 στο Ν. Μουσείο μας στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *