Να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός στην Τουριστική ανάπτυξη

DSC08201Δύο δύο και τρία τρία, μπαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια, με τους τουρίστες κατά χιλιάδες να αποβιβάζονται στον Πειραιά, κάτι που είναι εξαιρετικά ευχάριστο για την πατρίδα μας που χρειάζεται την αύξηση της τουριστικής κίνησης για να μπορέσει να προχωρήσει στην ανάπτυξη και να ξεπεράσει την κρίση.

Ο Πειραιάς ευτυχώς μπορεί να σηκώσει πολύ πιο μεγάλο βάρος ανόδου του τουρισμού και αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής και όχι μόνον βιομηχανίας, αφού δεν είναι μόνο η πύλη εισόδου των τουριστών, αλλά και το λιμάνι που συνδέει όλα τα νησιά του Ελληνικού αρχιπελάγους.

Εκεί που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα είναι στην μεταφορά των χιλιάδων αυτών τουριστών των κρουαζιεροπλοίων στους αρχαιολογικούς και λοιπούς ενδιαφέροντες τόπους στην Αθήνα.

Είναι γεγονός πως στην Αθήνα και κυρίως στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, συγκεντρώνεται το μεγάλο πλήθος των επισκεπτών της Ελλάδας, τόσο αυτών που έρχονται από την θάλασσα, όσο και των άλλων που αφικνούνται απ’ τον αέρα ή την στεριά.

Το οδικό δίκτυο χωλαίνει, οι χώροι στάθμευσης λείπουν, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, γύρω από την Ακρόπολη, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο.

Τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει κεντρικός τουριστικός και πολιτιστικός σχεδιασμός ανάπτυξης αυτής της μεγάλης επικερδούς βιομηχανίας του τουρισμού.

Στην ουσία είναι αδύνατο να δουν την Ακρόπολη όλοι την ίδια περίοδο. Κάπου υπάρχει και ένα όριο. Υπάρχουν και άλλοι προορισμοί που πρέπει να αναδειχτούν και να αποσυμφορήσουν την πίεση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *