Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ..Ρομποτική χειρουργική στην Ογκολογία Επιστημονική Ημερίδα

μεταξά 1Μια πολύ ενδιαφέρουσα, αποκαλυπτική και κυρίως χρήσιμη ημερίδα, διοργανώθηκε πρόσφατα από το Αντικαρκινικο Νοσοκομείο Μεταξά, με αντικείμενο την παρουσίαση, την ανάλυση και την διεξοδική συζήτηση της εφαρμογής της ρομποτικής χειρουργικής στον τομέα της Ογκολογίας, υπό το πρίσμα των νέων δυνατοτήτων που παρέχει το σύστημα Da Vinci ,που εδώ και δύο περίπου χρόνια αποτελεί το νέο όπλο στη φαρέτρα του νοσοκομείου, στον αγώνα που δινει για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά ο οποίος παραχώρησε και τον χώρο ,ο οποίος δεν ήταν άλλος από το εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου, και την συμβολή της Ελληνικής Εταιρίας Γυναικολογικης Ογκολογίας, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ογκολογίας.

μεταξά 2Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΓΑΝΠ Μεταξά Ηλίας Ευσταθίου και ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Παναγιώτης Μανιάτης, ενώ πολύτιμη ήταν η επιστημονική συνεργασία της Ουρολογικής και της Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Μεταξά, στις οποίες χρησιμοποιείται μαζί με την Χειρουργική κλινική, το σύστημα Da Vinci.

Αποφασιστική στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της Ημερίδας ήταν και η συμβολή του Διοικητή του νοσοκομείου Μεταξά Χαράλαμπου Τουμπέκη ,ο οποίος από την πρώτη στιγμή την υιοθέτησε και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίησή της.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 350 άτομα, ενώ παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο π. Νήφων Καπογιάννης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης και επιφανείς εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας οι οποίοι συνεισέφεραν σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση των δυνατοτήτων που παρέχει το σύστημα DaVinci ,καταθέτοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Γραμματέα της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής και Επιστημονικό Διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη ο οποίος ανέλυσε τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει στην ιατρική κοινότητα το εν λόγω σύστημα και τεκμηρίωσε τα λεγόμενα του με την προβολή εντυπωσιακών βίντεο.

Εξαιρετικά κατατοπιστικές ήταν οι τοποθετήσεις του καθηγητή της Γυναικολογίας και Μαιευτικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικολάου Βλάχου και του Γεωργίου Κυριάκου, Χειρουργού – Ουρολόγου, Διευθυντή του Κέντρου  ελάχιστα επεμβατικής ουρολογικής χειρουργικής και Γυναικολογικής Ουρολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *