Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά.Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

οδοντιατρικός σύλλογος πειραιάΤην πιθανότητα συνεργασίας για το σχεδιασμό προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής στοματικής υγείας των πολιτών συζήτησαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης που είχαν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κ. Σταυρούλα Αντωνάκου.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Μενενάκου, ο γενικός γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, η ταμίας κ. Νάνσυ Κοντούλη και το μέλος του ΔΣ κ. Νίκος Αχριάνης ζήτησαν από την κ. Αντωνάκου να στηρίξει δράσεις που θα αναδείξουν στο κοινό τη σημασία της στοματικής υγείας και της άρρηκτης σχέσης της με τη γενική υγεία. Παράλληλα ζήτησαν να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για την έγκαιρη πρόληψη των στοματικών νοσημάτων, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν νωρίς, μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Η κ. Αντωνάκου από την πλευρά της δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει στο έργο του Οδοντιατρικού Συλλόγου. Η νέα αυτοδιοίκηση είναι ευαισθητοποιημένη με τα θέματα της στοματικής υγείας των πολιτών, ανέφερε η κ. Αντωνάκου, σημειώνοντας ότι θα δοθεί έμφαση τόσο στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όσο και στα άτομα με αναπηρία που έχουν εγκαταλείψει τη στοματική τους υγεία.

Πέρα από τις προτάσεις για δράσεις πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας για το σύνολο του πληθυσμού και παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η κ. Μενενάκου κατέθεσε κι άλλες προτάσεις που αφορούν στην παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης  με αδειοδοτημένη κινητή οδοντιατρική μονάδα σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, στη διενέργεια στοματολογικού ελέγχου στα ΚΑΠΗ, καθώς και στη διατροφική παρέμβαση στα σχολικά κυλικεία.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι πρώτης προτεραιότητας δράση είναι αυτή της διασφάλισης της πρόσβασης σε οδοντιατρική περίθαλψη των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων και ειδικά των ατόμων με αναπηρία.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *