Οι Αντικυθήριιοι στις Ημέρες θάλασσας του Πειραιά

αντικυθήριοι 1Η Ένωση Αντικυθηρίων Πειραιά έλαβε μέρος στις φετινές εκδηλώσεις για τις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019 στο Πασαλιμάνι από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το νησί μας και να προβάλουμε την ιστορία του αλλά και τις ομορφιές και τα λιγοστά έστω αλλά αγνά προϊόντα του νησιού, με υλικό που είχαμε στην Ένωση και που μας πρόσφεραν οι Αντικυθήριοι και μόνον.

Βρεθήκαμε σε περίπτερο που παραχώρησε η Ένωση Απανταχού Μανιατών την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή και την οργάνωση. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας απόλαυσαν το μέλι, το αλάτι που προσφέρθηκαν δωρεάν από Αντικυθήριους τα παξιμάδια που μας προσφέρθηκαν από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα και πήραν μια γεύση από την ιστορία αλλά και από τις ομορφιές ταντικυθήριοι 2ου νησιού μας. Η βοήθεια και η προσφορά τόσο των ντόπιων όσο και των εδώ Αντικυθήριων και φίλων της Ένωσης ήταν πολύ σημαντική και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας βοήθησαν να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση είτε προσφέροντάς μας προϊόντα από τα Αντικύθηρα είτε με τις μαγειρικές τους ικανότητες είτε και με την παρουσία τους στο περίπτερο, ακόμα και με τα μηνύματά τους.

Οι Αντικυθήριοι και όσοι γνωρίζουν, μαθαίνουν και αγαπούν τα Αντικύθηρα, θέλουμε να ξέρουν οι Αντικυθήριοι ότι θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες να μείνουν οι Αντικυθήριοι ενωμένοι και να αναδείξουμε την ιστορία και την αξία του νησιού μας μέσα από την επικοινωνία με τα μέλη μας και όσους θέλουν να βοηθήσουν.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *