Οι Εφοπλιστές να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας

εφοπλιστέςΣχετικά με την πτώση του ποσοστού της ανεργίας στην Ελλάδα, καλό θα ήταν, να μας ενημέρωναν, οι αρμόδιοι, πόσες θέσεις εργασίας παραδίδονται σε Ελληνικά χέρια, οικογένειες, ναυτικούς μας, στο στόλο τους. Διότι από όσα τυχαίνει να γνωρίζω, θέσεις εργασίας εξασφαλίζουν πλέον, σε συντριπτικό ποσοστό, μόνον για αλλοδαπούς ναυτικούς, ενώ δημιουργήθηκαν από τους ίδιους , – άκουσον άκουσον- ΚΑΙ σχολές ναυτικών στις Φιλιππίνες! Πρόσφατα έμαθα ότι επειδή κι οι Φιλιππινέζοι, τους φαίνονται ακριβοί, ψάχνουν για πληρώματα στην …Κίνα. Εύχομαι ολόψυχα να διαψευσθώ…

Κάποτε κάποιοι Έλληνες, πατριώτες αληθινοί, έδωσαν περιουσίες, στόλους, χρυσάφι, αίμα για την πατρίδα. Τι κέρδος είχαν; Να απασχολούν – απόγονοί τους- αλλοδαπούς κι η χώρα τους να δυστυχεί; Παλιότερα έλεγαν σοφά, ότι «δεν έχει η Ελλάδα μας ως Κράτος ναυτιλία, αλλά- ότι η ναυτιλία έχει το Κράτος της -την Ελλάδα!»

Ας θυμηθούν λοιπόν οι εφοπλιστές μας, που αποτελούν ελίτ της χώρας, το καθήκον τους σε αυτήν τη ρημαγμένη χώρα επιτέλους κι ας δώσουν το παράδειγμα, την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει δικαιολογία ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.

Όχι όλα στο βωμό του κέρδους. Μπορεί να έπεσαν οι ναύλοι σημαντικά, αλλά κι η πατρίδα πρέπει να επιβιώσει. Και πατρίδα είμαστε όλοι μας. Το εμπορικό μας ναυτικό .άλλωστε, υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων, σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας, οι δε θυσίες του κατά τους δύο τελευταίους Παγκοσμίους πολέμους υπήρξαν μεγαλειώδεις και δυστυχώς έως σήμερα, ελάχιστα έχουν αναγνωρισθεί και τιμηθεί. Εκεί, σε τέτοιες τιμημένες βάσεις, στάθηκαν οι σημερινοί εφοπλιστές μας- ας μην το λησμονούν -οι νεότεροι.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Ιατρός, Αντιπρόεδρος ΙΣΠ

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *