Οι λίγοι φιλόζωοι της Νίκαιας που ξέχασαν να είναι φιλάνθρωποι

φλισκανοπούλου 1

Με τον βαρύγδουπο τίτλο: «Αμετανόητος ο 54χρονος» κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο καθηγητής χημείας της Νίκαιας, που έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια, εμμένει στην θέση του ότι ήταν αμυνόμενος όταν χτύπησε τον σκύλο, έχοντας μάλιστα καταθέσει μήνυση στον ιδιοκτήτη του.

Το περίεργο είναι ότι στην συγκεκριμένοι περίπτωση μια μερίδα φιλόζωων ξέχασαν να είναι φιλάνθρωποι και ενώ υπάρχουν δικαστήρια και δικαστές να κρίνουν την πράξη του και αν βρεθεί ένοχος, να του επιβληθεί η ποινή που του αξίζει, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου βρίζοντας και απειλώντας.

Ο ίδιος έντρομος δήλωνε λίγο αργότερα «Χτυπάνε με πέτρες τα παράθυρα, γκρεμίζουν τα κάγκελα, έχουν πετάξει… Δεν ξέρω τι κάνουν μέσα στην πυλωτή τα αυτοκίνητα, φωνάζουν, βρίζουν, δολοφόνε θα σε γ…….»

Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων έδωσαν το παρόν και έξω από το δικαστήριο όπου οι δυο κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για τις 23 Οκτώβρη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, που έχει ήδη προτείνει τα περιστατικά βασανισμού ζώων να κρίνονται ως κακουργηματικές πράξεις είχε δηλώσει προ ημερών ότι «τα περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας»

Εφόσον λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη η αυστηροποίηση των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, καλά θα κάνει η ελληνική κοινωνία σε τέτοια περιστατικά να δείχνει την ανάλογη σοβαρότητα και να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπό την επίδραση της συναισθηματικής παρόρμησής τους και χωρίς κανέναν αυτοέλεγχο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλόγιστες πράξεις βίας. Τέτοιου είδους ασταθείς συμπεριφορές από μια μερίδα ατόμων, δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση και στιγματίζουν το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι φιλοζωικές όλης της χώρας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *