«ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» Βιβλίο του Απόστολου Γονιδέλλη

IMG_0970Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, 19.30, στο Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ, Β. Γεωργίου 11 Πειραιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο: «ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», με ομιλητή τον συγγραφέα και στοχαστή κ. Απόστολο Γονιδέλλη.

Το νέο βιβλίο, που αναλύει και καταγράφει την πληθώρα των Φιλοσόφων που έβγαλε ένδοξη και πνευματική Λέσβος, μας δείχνει ότι η Ελλάδα της αρχαιότητας μεγαλούργησε γιατί από τη μια άκρη μέχρι την άλλη έβγαζε ανθρώπους του πνεύματος και της σοφίας.

«Σας προσκαλώ όλους να γνωρίσουμε τους γνωστούς και άγνωστους φιλόσοφους του νησιού μας από τον Πιττακό, έναν εκ των 7 σοφών, μέχρι τον διαπρεπή Ποταμώνα. Είμαι βέβαιος ότι θαIMG_0964 εκπλαγείτε από το μέγεθος του πνευματικού έργου αυτών των Λέσβιων Φιλοσόφων», αναφέρει σε σημείωμά του ο συγγραφέας και δεν είχε καθόλου άδικο.

Εντυπωσιαστήκαμε ειλικρινά με τον πλούτο του πνεύματος που ξεπήδησε από την Λέσβο.

Ο κ. Γονιδέλης έχει κάνει σκοπό της ζωής του να βρει κάθε τι που έχει ιστορική σημασία για την Λέσβο και φυσικά για την Ελλάδα ολόκληρη.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και την γνωστή Φιλόλογο, αρχαιολάτρη και ερευνήτρια κ. Ελένη Κουλιζάκη, την επίσης φιλόλογο κ. Ελένη Κασιμάτη, την κ. Ντίνα Τρουπιώτη, τον κ. Γιάννη Ηλία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *