Ομιλία για τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη Στον Πειραϊκό Φάρο

IMG_4360Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6:30μμ, στην αίθουσα του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Παύλο Φήμη, Θεολόγο και Κριτικό με θέμα: «Ένας μεγάλος πεζογράφος. Ο Μοναχός Ανδρόνικος (Αλέξανδρος Μωραϊτίδης 1850-1929)».

Εξαιρετικός ο ομιλητής, μας μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για την ζωή και το έργο ενός μεγάλου μας λογοτέχνη, φίλου και συνοδοιπόρου σε πολλά σημεία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.IMG_4365

Το έργο του σπουδαίο και η όλη ζωή του υποδειγματική. Τα τελευταία χρόνια του τα πέρασε ως μοναχός, υπηρετώντας τον Κύριο.

Σε όλα τα έργα του Μωραϊτίδη φαίνεται καθαρά η ευλάβεια και η θρησκευτικότητά του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πολλά έργα του είναι ηθοπλαστικά και πολύ ωφέλιμα στην ψυχή.

Μεγάλο το ακροατήριο που παρακολούθησε την ομιλία του κ. Φήμη, ο οποίος είναι από τις εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες του Πειραιά. Κείμενα του Μωραϊτίδη διάβασαν οι κυρίες Θεοδώρα και Γεωργία Παπαλιβερίου.

Τον ομιλητή χαιρέτησε και παρουσίασε ο Ιατρός δρ. Πολύκαρπος Παπασπηλιόπουλος. Την εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα η Πρόεδρος του Φάρου κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον π. Ιγνάτιο Παπασπηλιόπουλο, τον Ιατρό Δρ. Σωκράτη Καταφυγιώτη, τους Εκπαιδευτικούς κ.κ. Κώστα Μιχαλακόπουλο, Γιάννη Αδαμόπουλο, τις κυρίες και τους κυρίους, Σοφία Λαμπρινού, Κοκκώνα Σακαροπούλου, Ακριβή Παπαδοπούλου, Ευάγγελος Πέππας, Λυκούργος Τσαγκαρόπουλος, Γιάννης Ηλίας, Ντίνα Τρουπιώτη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *