Ομιλία για τον Γιώργο Σουρή Στο Λογοτεχνικό Εργαστήρι «Εν Πλώ»

IMG_7835Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6μμ, στην αίθουσα του Ζήνωνα, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιά, 7ο όροφο, το Λογοτεχνικό Εργαστήρι Πειραιά «Εν Πλώ», στο πλαίσιο των ανά δεκαπενθήμερο συναντήσεων των μελών του, ασχολήθηκε με τον «Γιώργο Σουρή, 1853 – 1919, 100 χρόνια από το θάνατό του» με ομιλητή τον Παναγιώτη Ξηντάρα και με επεξεργασία αδημοσίευτων κειμένων των μελών.

Μεγάλος ήταν ο Γιώργος Σουρής και είχε προταθεί κατ’ επανάληψη για ΝΟΜΠΕΛ και το άξιζε με το παραπάνω.

Ο επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ξηντάρας με γνώσεις και με πολλά στοιχεία μας παρουσίασε τη ζωή και το έργο ενός απίθανου λογοτέχνη και Δημοσιογράφου που είχε ετοιμολογία και απίθανο εφευρετικό λόγο.

Κάτοικος για πολλά χρόνια του Νέου Φαλήρου Πειραιά ο Γιώργος Σουρής για να τον εμπνέει και να τον οδηγεί, δημιούργησε τεράστιο λογοτεχνικό έργο.

Μεταξύ των προσελθόντων λογοτεχνών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Επικεφαλής του Εργαστηρίου κ. Παύλο Φήμη, τις κυρίες και τους κυρίους: Νίκη Κατσικάδη, Αναστάσιος Στέφος, Ελένη Αντωνάκου, Μάνθος Παπαδόπουλος, Ακριβή Παπαδοπούλου, Διονύσης Καλογεράς, Θεοδώρα Παπαλιβερίου – Φήμη, Μαρία Χατζοβούλου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *