Ομιλία του Χρήστου Κισκήρα

IMG_0788Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 8μμ, στο εργαστήρι γλυπτικής του Μ. Κάσση, Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο, ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΗΣ – ΜΙΧ. ΚΑΣΣΗ», πραγματοποιήθηκε μια ακόμα εξαιρετική εκδήλωση με ομιλητή τον Μαθηματικό κ. Χρήστο Κισκήρα και θέμα: «Πως μέσα από μια απλή απόδειξη τη Ευκλείδη, φαίνεται η αρχή της νέας εποχής, της ακρίβειας της τεχνολογίας, της παιδαγωγικής και της δημοκρατίας».

Τον ομιλητή παρουIMG_0784 σίασε και προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντωνία Καραγιώργου, πλαισιωμένη από μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Απλός και πολύ κατανοητός ο κ. Κισκήρας, μας εξήγησε πως μέσα από τα μαθηματικά και την γεωμετρία δουλεύει όλο το σύμπαν και πως τα πάντα βγαίνουν μέσα από τους αριθμούς και τα σχήματα, ακόμα και αυτή η τεχνολογία, η παιδαγωγική και η Δημοκρατία.

Γέμισε κόσμο η φιλόξενη αίθουσα του εργαστηρίου, που πραγματικά ευχαριστήθηκε από την μεστή ομιλία και συγχάρηκε, τόσο τον ομιλητή όσο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, για την επιλογή του θέματος.

Μεταξύ των προσελθόντων, εκτός άλλων και, ο Γλύπτης και πετροδιδάσκαλος κ. Μιχάλης Κάσσης, ο κ. Γιάννης Ηλίας, η κ. Ντίνα Τρουπιώτη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *