ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ Εορτασμός Επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσων

0102-1024x683_origΗ Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, τον εορτασμό της 71ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου το Σαββατοκύριακο 2- 3/3/2019.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε λαμπρή πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π, παρουσία εκπροσώπων Πολιτικών Αρχών καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου και της Αττικής. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε για τέταρτη συνεχή χρονιά με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλυθιών του Δήμου Ρόδου με επικεφαλής τον μαέστρο κ. Γιώργο Μαλωϊνα και ακούστηκε ζωντανά ο Ύμνος της Δωδεκανήσου και ο Ύμνος της Δωδεκανησιακής Νεολαίας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό περιβάλλον, ενώ ήδη οι κοπέλες0118-1024x683_orig με τις παραδοσιακές φορεσιές των νησιών μας, είχαν κάνει την είσοδό τους στη σκηνή. Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Νίκος Δελαγραμμάτικας Κασιακής καταγωγής,  υπεύθυνος της ροής του προγράμματος, μαζί με την κ.  Σοφία Ηρακλείδου, Χαλκίτικης καταγωγής, την κ. Αγγελική Καραγγέλου Λεριακής καταγωγής και τον κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα, Τηλιακής καταγωγής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για την επέτειό μας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της επετείου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την νεολαία της παροικίας μας, που κάθε χρόνο δίνει το δυναμικό της παρόν σε όλες τις Δωδεκανησιακές εκδηλώσεις, σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε για ένα χαιρετισμό, τον αντιπρόεδρο της Βουλής καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ναύαρχο κ. Γιάννη Ντουνιαδάκη και μοναδικό εκπρόσωπο (;) της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  την Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αστυπάλαιας κ. Νίκο Κομινέα. Ακολούθησε η παρουσίαση χορών από όλα τα νησιά μας, η οποία ήταν όπως πάντοτε μοναδική. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μουσικούς μας Γιώργο Αναστασιάδη, Μανώλη Κόττορο, Στέλλα Βαλάση, Γιάννη Μεγαλούδη, Ανδρέα Φασάκη, Μηνά Μιχαηλίδη, Μιχάλη Νητάκη, Σπύρο Παπαβασιλείου, Μανώλη Πολιά, Κωνσταντίνα Γαμπιεράκη και  Σώζο Γαμπιεράκη

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από τους εκπροσώπους όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρία Γιαννακάκη, ο βουλευτής κ. Γιάννης Τραγάκης ο υποψήφιος βουλευτής κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο κ. Μικές Στεφανίδης, η κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, η αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Γλύκα, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου κ. Παναγιώτης Τοπούζης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας Ρόδου κ. Μιχάλης Καφετζής, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, υποψήφιος βουλευτής κ. Στέλιος Μανουσάκης, οι επίτιμοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας μας κκ. Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, ο πρόεδρος και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κκ Πασχάλης Συρίγος και Φραγκίσκος Ράμφος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδ/σου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος» Καθηγητής κ. Μηνάς Αλεξιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας κ. Δημήτρης Βρόντος, ο υπεύθυνος Αλιευτικού Τουρισμού κ. Γιώργος Λουρδής

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *