Ονομαστική Εορτή Μητροπολίτη Πειραιά και Σαλαμίνος ΓΟΧ Γεροντίου

ΓερόντιοςΤην Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, τίμησε με ιεροπρέπεια και πανηγυρικό τόνο η Μητρόπολη Πειραιά και Σαλαμίνας ΓΟΧ, προσευχόμενη ταυτόχρονα υπέρ υγείας του Μητροπολίτη της κ. Γεροντίου.

Την παραμονή της εορτής ως είθισται, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις την Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου, Φλεβαριωτίσσης. Αιαντείου Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη κ. Γεροντίου και  συγχοροστατούντος του ΜητροπολίτIMG_7655 η Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένους από κληρικών των Μητροπόλεων, παρουσία του νέου Δημάρχου της Νήσου κ. Γεωργίου Παναγόπουλου, πολιτευτών, Δημοτικών Συμβούλων και προσκυνητών.

Τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, σκιαγραφώντας το πνευματικό ανάστημα του Οσίου Γεροντίου, ευχόμενος ο εορτάζων Μητροπολίτης να «πατήσει» στα βήματα του Οσίου και να απολαύσει τους καρπούς της χάριτος Του Κυρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Γεροντίου με την συμμετοχή των Μητροπολιτών, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου και του Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, Ιερέων και Διακόνων, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών, πολιτικών και Δημοτικών φορέων καθώς πλήθος πιστού λαού που προσήλθε να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

Τα δεξιό ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την βυζαντινή χορωδία του χοράρχη της Μητρόπολης κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός Γεροντίου. Τελειώνοντας τον λόγο του, εξήρε το Πνευματικό και Ποιμαντικό έργο του εορτάζοντος Μητροπολίτη κ. Γεροντίου, ευχόμενος να έχει ψυχική και σωματική δύναμη να οδηγήσει το ποίμνιό του στη χαρά του Παραδείσου.

Ο κ. Γερόντιος συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου και του λαού ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους Αρχιερείς για την φιλάδελφη παρουσία τους στην εορτή, τους κληρικούς, καθώς και όλους όσους προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο και εκείνον προσωπικά, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Καρύδη, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σπυράκη, τον Αντιπρόεδρο των Κεντρικών Αγορών Ελλάδος κ. Γιώργο Βαγιάκη, την Κοινοτική Σύμβουλο κ. Σοφία Συμεωνίδου, τον Οικονομολόγο κ. Θόδωρο Τριανταφυλλάκο, τον επίτιμο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκη Κουβάτσο, τον Πολιτευτή κ. Δημήτρη Διαμαντίδη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *