Ο Νίκος Μπελαβίλας στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

μπελαβίλας βιοτεχνικόΣυνάντηση με μέλη της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας. Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΒΕΠ για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του ΒΕΠ, σημείωσε πως το επιμελητήριο αποτελείται κατά 90% από επιχειρήσεις ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, μηχανουργεία, μικρά χυτήρια και τεχνικούς που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Στον Πειραιά λειτουργούν αυτή τη στιγμή 3.000 βιοτεχνίες. Σημαντική είναι η έλλειψη τεχνιτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση των βιοτεχνιών με εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό. Ο κ. Μιχάλαρος αναφέρθηκε και στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα υποδομών. Ο πρόεδρος του ΒΕΠ και ο υποψήφιος δήμαρχος συμφώνησαν να επισκεφθούν το πάρκο το συντομότερο.

Στην συνάντηση κυριάρχησε το θέμα των Ποσειδωνίων αλλά και έλλειψη χώρου για τη διοργάνωση εκθέσεων. Ο αντιπρόεδρος του ΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης, έθεσε το ζήτημα επιστροφής στον Πειραιά της μεγάλης ναυτιλιακής έκθεσης κάτι που αποτελεί και πάγιο αίτημα του Λιμανιού της Αγωνίας.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Ματθιουδάκης, γενικός γραμματέας του ΒΕΠ, επεσήμανε την δυσκολία να διοργανωθεί στην πόλη μεγάλη διεθνής έκθεση λόγω έλλειψης χώρου με τον κ. Παπαμανώλη να αναφέρεται στην περίπτωση της έκθεσης του Αμβούργου όπου μόνο ένα μέρος της είναι στεγασμένο και η υπόλοιπη βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Απαντώντας ο Νίκος Μπελαβίλας, εξήγησε πως υπάρχουν μέσα στο λιμάνι τρεις χώροι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα την εποχή (οι μικροί χώροι τον χειμώνα και οι ανοιχτοί το καλοκαίρι) για εκθέσεις και για προσέλκυση τουριστών: Ηετιώνεια πολιτιστική ακτή – Παγόδα – Παλατάκι.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις του «Πειραιάς για Όλους» για το master plan της Coscoεξηγώντας πως είναι αντίθετος με την κατασκευή mall και επιφυλακτικός με την αναγκαιότητα επέκτασης των προβλητών. Ακόμα και αν κατασκευαστούν θα πρέπει να είναι μικρότερες ώστε να συνεχίσει να μην εμποδίζεται το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή. Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε και στην κατασκευή ξενοδοχείων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι σημειώνοντας πως ο Πειραιάς έχει έλλειψη κλινών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από το ΒΕΠ ο Πρόεδρος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Παπαμανώλης, ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Ματθιουδάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Γεώργιος Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Δημήτριος Φανουργάκης. Τον Νίκο Μπελαβίλα συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γκερλές και Βάνα Μελά και η Άντα Προβατάκη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *