Ο Ποιητής Τίτος Πατρίκιος στην Πινακοθήκη Πειραιά

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣΜια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική προσέφερε στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κανάλι Ένα 90,4 και την «ΟgdooMusicGroup» με αφορμή την παρουσίαση του νέου κύκλου ποιημάτων του Τίτου Πατρίκιου με τίτλο «Πολιορκημένος χρόνος», σε μουσική του Αντρέα Κατσιγιάννη.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου «άνοιξε» την εκδήλωση, απαγγέλοντας αγαπημένα της ποιήματα από τον Τίτο Πατρίκιο και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Τάκης Αβραμίδης ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης και αναφέρθηκε στην παγκοσμιότητα του έργου του Τίτου Πατρίκιου, τονίζοντας παράλληλα ότι «ως ραδιόφωνο, οφείλουμε να προτείνουμε αλλά και να διαδίδουμε τέτοιες εξαιρετικές, υψηλής αισθητικής, πολιτιστικές δημιουργίες και συναντήσεις».

Ο Διευθυντής Προγράμματος του Καναλιού Ένα 90,4 Παναγιώτης Φύτρας από την πλευρά αναφέρθηκε στην απλότητα αλλά και το φώς που εκπέμπουν οι πράξεις αλλά και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Ιδιαίτερα φορτισμένα ήταν τα λόγια του Τίτου Πατρίκιου, που θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά, τους δρόμους που αγάπησε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με πολύ χιούμορ, στην «δοκιμασία» που πέρασε για να γίνει αποδεκτός σε μια παρέα νεαρών πειραιωτών την δεκαετία του 40, στη Φίλωνος.

Μοναδική στιγμή ήταν, όταν ο εμβληματικός Έλληνας ποιητής απήγγειλε ποιήματα του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η βραδιά έκλεισε με τον ενορχηστρωτή του έργου Γιώργου Θεοδωρόπουλου στο πιάνο και τον Απόστολο Μόσιο, να ερμηνεύουν μελοποιημένα τραγούδια του   Τίτου Πατρίκιου, σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *