Ο Χριστός είναι το φώς..Ομιλία π. Θεόκλητου Λεγάτου

λεγάτοςΣτην 1η ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 15 Μαρτίου μίλησε προς τους πιστούς, ο π. Θεόκλητος Λεγάτος, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η συμμετοχή και η ομιλία του π. Θεοκλήτου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για 21η συνεχή χρονιά στο Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού και με τον γενικό τίτλο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019».

Η Εκκλησία μας, μετά τον Κύριο, σημείωσε στην αρχή του λόγου του, τιμά ιδιαίτερα την Παναγία, την μητέρα του Χριστού και την μητέρα όλων μας.

«Χαιρετίζουμε την Παναγία μας, γιατί έφερε στον κόσμο αρρήτως, κατά τρόπο ανερμήνευτο για το ανθρώπινο μυαλό, το φως, δηλαδή τον Χριστό.

Ο Χριστός είναι το φως. Με την παρουσία, την διδασκαλία, τον Σταυρό, την Ανάσταση και την Ανάληψη Του, διέλυσε τα σκοτάδια της πλάνης, της ειδωλολατρίας, της αθεΐας και έδωσε μια καινούργια προοπτική στην ζωή του ανθρώπου.»

Όλοι όσοι αποτελούν μέλη της Εκκλησίας, παίρνουν από το φως Του, τόνισε ο π. Θεόκλητος. Καλούμαστε έτσι κι εμείς να γίνουμε φώτα πνευματικά, να μεταδώσουμε το μήνυμα της σωτηρίας και της λυτρώσεως. Αυτός είναι ο σκοπός και ο προορισμός της ζωής μας.

Αλλά για να το μεταδώσουμε, θα πρέπει πρώτα να το ζούμε, να έχουμε βάλει στην καρδιά και την ζωή μας τον Χριστό, της Παναγία και τους Αγίους. Με τον αγώνα μας και την προσπάθεια μας και πάνω απ’ όλα την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.

Θα γίνουμε φώτα πνευματικά, όταν συμμετέχουμε ενεργά στην μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, όταν επικοινωνούμε με τον Κύριο με την προσευχή και παίρνουμε φως από το φως Του, όταν γεμίζουμε την καρδιά μας με την δική Του παρουσία, όταν μελετάμε και εφαρμόζουμε τον λόγο του Θεού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *