Πάντα επίκαιρο

Κουτσαντώνης ΑνδρέαςΕπισκέπτης, αρχές 2015, στην γειτονική Μπολόνια, γενομένης συζητήσεως, διαμαρτυρήθηκαν οι άλλοι ευρωπαίοι γιατί δεν προχωράνε οι έλληνες, όταν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη ακούγεται «είμαστε έλληνες»». Σε αντί διαμαρτυρία, «πάλι τους έλληνες θέλετε ήρωες στο θυσιαστήριο απάντησαν «όχι γι’ αυτό, αν πάει μπροστά ένας από εμάς δεν θα ακολουθήσουν οι άλλοι».

Αυτή η διαπίστωση έγινε αιτία έμπνευσης της ακόλουθης άποψης που δόθηκε Μάρτιο 2015 ,με στόχο τον κοινωνικό διάλογο, για δημοσίευση στο έντυπο «δικηγορική επικαιρότητα» του Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, αλλά την δημοσίευσή της απέκλεισε προσωπικά ο πρόεδρός του: ας αξιολογηθεί:

«Με τους Έλληνες και οι Έλληνες με όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ως από πρόωρο τοκετό της ιστορίας προέκυψε η Ελληνική Κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου 2015. Πράγματι είναι γέννημα της Ανάγκης.

Είναι των καιρών για την Ευρώπη. Είναι συνέχεια της Ιδέας του Μακεδόνα Φίλιππου που καθοδήγησε τους Έλληνες στο Μεγαλέξανδρο Έργο της Αρχαιότητας, αφού πρώτα συντελέσθηκε η ένωσή τους στο Συνέδριο της Κορίνθου, έχοντας κοινό εχθρό και στόχο τους το Δαρεικό χρήμα, που με τη παρέμβασή του εξαθλίωνε ένδοξες πόλεις – κράτη και λαούς της τότε γνωστής Οικουμένης.

Σήμερα αντίπαλος των λαών απλώνεται το πολυκέφαλο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που όπλο του έχει το Νόμο της Αγοράς το νεοφιλελευθερισμό και την Απάτη της αύξησης Εθνικού Εισοδήματος καλύπτοντας τη παράλληλη αύξηση της δυστυχίας των Λαών, που τους καταντά τριτοκοσμικούς στη δική τους χώρα.

Για να ανατραπούν οι θλιβερές συνέπειες της επικράτησης του Δαρεικού Χρήματος με τη νέα του μορφή, είναι ανάγκη το Ελληνικό Πνευματικό Κεφάλαιο να πέσει στην Αγορά. Να προχωρήσουν οι καταθέσεις του, που είναι αναγκαίες για να συγκροτηθεί το Συνέδριο των λαών της Ευρώπης, με στόχο τη σύγκλιση, τη συνεννόηση της Ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης, κατά του Δαρεικού χρήματος, που υποφώσκει έντονα αλλά ακαθόριστα.

Εμπρός στο Μεγαλέξανδρο Έργο:

Οι Δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας που τρανταχτά απέχουν, οφείλουν να τιμήσουν το Κοινωνικό όνομα του Δικηγόρου που του απονεμήθηκε, από τη συμμετοχή του στους μεγάλους Κοινωνικούς Στόχους. Ο Σάκκος του Δικηγόρου δεν μεταφέρει το ψωμοτύρι της «μέρας του». Μεταφέρει και διακινεί ιδανικά. Εμπρός οι Δικηγόροι της Ευρώπης.

Ο Πανεπιστημιακές Κοινότητες, που δεν είναι στη φύση τους να αδρανούν, να εγερθούν και να αποτελέσουν το σφριγηλό ρεύμα στην Ευρώπη. Οι πολιτικές συνιστώσες που, ξεσήκωναν και τους μαθητές των σχολείων, ας αναλάβουν την ευεργετική τους δράση για τη συνεννόηση των λαών της Ευρώπης. Ορθόδοξοι Ιεράρχες ανταποκρίθηκαν στην ιστορική τους ευθύνη. Ας προσχωρήσουν και οι άλλοι και όλων των άλλων θρησκευμάτων.

Τα Συνδικάτα να επιδείξουν την Ευρωπαϊκή τους Αλληλεγγύη.

Εμπρός όλες των Ελλήνων οι κοινότητες.

Οι Λαοί της Ευρώπης, από τους Έλληνες προσδοκούν γιατί πιστεύουν ότι μπορούν, γιατί έχουν με το μέρος τους το φιλελληνισμό, που τον έχουν κερδίσει χιλιάδες χρόνια πριν και ανανεώθηκε με την μοναχική τους αντίσταση στον παλιμβαρβαρισμό του 20ου αιώνα, που προκάλεσε τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αποσπώντας την προσοχή της οικουμένης.

Οι καιροί προσκαλούν στον αγώνα κατά του παλιμβαρβαρισμού του 21ου αιώνα. Δεν επαρκεί ένας Μεγαλέξανδρος. Ο δρόμος μακρύς. Η σκυτάλη παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Η αδράνεια είναι αποτυχία, η αποτυχία, θα είναι ο εκφυλισμός του νεογέννητου της Ελληνικής Ιστορίας, σε Νέα Μεγάλη Απάτη. Θα είναι καταστροφή.

Ένας από την ενάδα της Ευρώπης, 

Ανδρέας Κουτσαντώνης Επίτιμος Δικηγόρος»

 

Υστερογραφο: Οι ηγεμονίσκοι της Ε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *