Παγκόσμια ημέρα ποίησης.Στη Φιλολογική Στέγη Πειραιά

ακριβήΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στην αίθουσα της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς.

Προλόγισε η Σοφία Σπύρου ενώ ακολούθησε εισήγηση της Ελένης Ζαχαρία σχετικά με τα ρεύματα του ποιητικού λόγου. Στη συνέχεια το βήμα δόθηκε στους ίδιους τους ποιητές αλλά και σε εκείνους που ήθελαν να απαγγείλουν ποιήματα επιλογής τους.

Κατά σειρά εμφάνισης ποιήματα απήγγειλαν οι: Ακριβή Παπαδοπούλου – Η 25η Μαρτίου, Γιάννης Λυμπέρης – Στον Άγνωστο Στρατιώτη, Περιστέρα Βουλγαράκη – Αφύλακτες ζωές, Διονύσης Κουλεντιανός – Φιλολογία, Μάνος Χατζηγεωργίου – Πληθυντικός αριθμός, Μπούτος Δημήτριος – Το κουράγιο μη χάνεις, IMG_9724Πότης Κατράκης – Απόσπασμα από το Έπος του Σαράντα, Κρασονικολάκης Δημήτρης – Πλατεία Κοραή, Ολυμπία Φίκα – Σημαία Ελληνική, Σοφία Μαρκοζάνη – Ζω ακόμη, Παπουτσής Σταύρος – Αλησμονιά, Γεωργία Γιαννιού – Άουσβιτς, Ρατί Αρβανίτη – αφιερωμένο από το γιο της, Σπύρου Σοφία – Η επιβίωση είναι καθήκον.

Η βραδιά έκλεισε με τη μοναδική απαγγελία του ηθοποιού – σκηνοθέτη Μάνου Χατζηγεωργίου, του ποιήματος «Ματρώζος» του Γεωργίου Στρατήγη, που προκάλεσε πραγματική συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου Μάτα Κορναράκη-Φαρούπου με τον σύζυγό της και την κυρία Άννα Δασκαλάκη καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-ουκρανικού επιμελητηρίου Πέτρος Αρβανίτης με τη σύζυγό του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *