ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν. (ΠΕΣΠΕΝ)…ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  12/2/2019

PrintΗ Γεν. Συνέλευση της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν. που συνήλθε την 12/02/2019 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αποστολή του κατωτέρου ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ σε όλους τους φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία.

1) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την συνεχιζόμενη για περισσότερα από επτά χρόνια άγρια, βάρβαρη και ανάλγητη επίθεση Κυβέρνησης και Τρόικας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

2) ΑΠΑΙΤΕΙ την επαναφορά των Συντάξεών μας στα προ-Μνημονίων νομίμως κεκτημένα και διατήρηση του συνταξιοδοτικού μισθού μας στο 70% του μισθού των Ακτοπλόων συν το επίδομα Κυριακών Ν. 3075/2002 του Νόμου του Γεωρ. Ανωμερίτη.

3) ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ στον επαναυπολογισμό των συντάξεών μας. Πράξη την οποία θεωρούμε κατάφορα άδικη. Ο χρησιμοποιούμενος συνταξιοδοτικός μισθός να είναι ο ίδιος και για τους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη πριν από το Νόμο 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

4) ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (στο φυσικό του φορέα). Να διατηρήσει την αυτοτέλειά του και να συνεχισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κυρίων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών, επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ και Εστίας Ναυτικών).

5) ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτικούς και τις οικογένειές.

6) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Κ.Υ.Α. 476-28/2/2012 με την οποία επήλθαν μειώσεις, μεταξύ των άλλων, 7% από το πρώτο ευρώ στις συντάξεις μας. Πράγμα, που έγινε επιλεκτικά σε εμάς τους ναυτικούς και σε κανέναν άλλο κλάδο συνταξιούχων.

 

 

7) ΖΗΤΟΥΜΕ την επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. για τους Έλληνες Ναυτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους και αξιοποίησή του, (αποκλειστικά και μόνο) για τους  σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

8) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ και υπεράσπιση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Ν.Α.Τ.  και των εποπτευομένων από το Ταμείο Οργανισμών.

8) ΖΗΤΟΥΜΕ, οι Συνταξιούχοι Πλοίαρχοι Ε.Ν., να έχουν το δικαίωμα να ναυτολογούνται σε πλοία χωρίς διακοπή της συντάξεώς των, όπως ισχύει σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον βέβαια δεν προσφέρονται εν ενεργεία Πλοίαρχοι.

9) Την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης Βαρβιτσιώτη του 2013, που κατάργησε την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους Συνταξιούχους Ναυτικούς.

10) Επαναφορά στο προ των μνημονείων Νομοθετικό Διάταγμα για τις συζύγους των συναδέλφων που έφυγαν (χήρες) και αφορά τα όρια ηλικίας. Η Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν. θεωρεί απαράδεκτο το σημερινό Νομοθετικό Πλαίσιο που φτωχοποιεί απόλυτα τις συζύγους Καπετάνισσες.

Βάσει των προαναφερομένων, η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν., εξουσιοδοτεί την Διοίκηση με γνώμονα πάντα την διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας, να προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα κρίνει ότι πρέπει να αναληφθούν για την αποστολή του παρόντος ψηφίσματος προς όλες τις κατευθύνσεις και τα Μ.Μ.Ε.

Για το Δ.Σ. Π.Ε.Σ.Π.ΕΝ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Μηνδρινός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *