Πανηγυρική – Τιμητική Εκδήλωση για τον Καραϊσκάκη Στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου

IMG_3640Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, το πρωΐ, στο Κερατσίνι τιμήθηκε η Μνήμη του Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη και των παλικαριών του, με Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων

 

Το απόγευμα ΑπόγευIMG_3627 μα 7:30 μ.μ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρική με: Χορωδιακά & Ορχηστρικά σχήματα, Χαιρετισμό Δημάρχου, Παραδοσιακούς χορούς, Δεξίωση.

 

Μια μεγαλειώδης γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες χορωδοί και χορευτές από πολλούς ιερούς Ναούς και φορείς, δίνοντας πάντα το στίγμα της μεγάλης τιμής σαυτόν τον γίγαντα του 21, τον Γεώργιο Καραΐσκάκη, τον Άγιο της Ελληνικής Επανάστασης, που έδωσε την ζωή του για την πατρίδα.

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, που προσήλθε και αυτή τη φορά απ’ όλα τα σημεία του Λεκανοπεδίου, για να απολαύσει καλή μουσική, εIMG_3620κλεκτούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, φανερά συγκινημένος από την μεγαλειώδη γιορτή και την άψογη διοργάνωσή της.

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος.

Ο π. Πολύκαρπος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου και ψυχή της μεγάλης πνευματικής, Χριστιανικής και πολιτιστικής κίνησης που παρουσιάζει ο Ναός και το πνευματικό του κέντρο, με αγάπη και λίγα λόγια μεστά έκλεισε την εκδήλωση.

Στην συνέχεια ακολούθησε δεξίωση – κέρασμα για όλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός άλλων και, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Τραγάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Διαλυνάκης, Γιώργος Τσιρίδης, Βάνα Δατσέρη, Ελένη Δαβγιώτη – Ρούκουνα, οι κυρίες και οι κύριοι, Μαρία Μαντουβάλου, Νίκος Βρεττάκος, Ματούλα Τσοτσάνη, Δημήτρης Καρακατσάνης, Γιάννης Τζιώτης, Σταύρος Μελάς, Δημήτρης Αυχούδιας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *