Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου Πειραιά

15Την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, εόρταζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Πολιούχου της πόλης. Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το πρωΐ  Ιερά Θεία λειτουργία και περιφορά της ιεράς εικόνας ώρα 10:30πμ.

Με την τέλεση πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εορτάστηκε και τιμήθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτη του Πειραιά, στον Ιερό της πόλης του Πειραιά.

Την θεία λειτου17ργία τέλεσαν οι κ.κ. Μητροπόλίτες: Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Πειραιά και Φαλήρου Σεραφείμ.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δοξολογία και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Πειραιά.

Την παραμονή της γιο21ρτής Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία.

Πλήθος κόσμου, απ’ όλο το Λεκανοπέδιο προσήλθε και προσκύνησε τον μεγάλο Άγιο και Πολιούχο μας Άγιο Σπυρίδωνα.

Κανείς δεν έλειψε από τις εορταστικές εκδηλώσεις, το παρών έδωσαν: Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *