Παντοδύναμη η Ελλάδα.Αλλοίμονο στους επίβουλους «φίλους»

βλαχάκοςΜήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως προς του Έλληνες, έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι «είμαστε παντοδύναμοι και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».

Η δύναμη αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει σε απόλυτα ικανό επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται από την άμεση αντιμετώπιση των κρίσεων που προκύπτουν από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους, στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στην καθέλκυση της Πυραυλακάτου «ΒΛΑΧΑΚΟΣ».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, σε πηγαδάκι που σχηματίστηκε μετά την λιτή τελετή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε εκτός μικροφώνων την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ακόμη μια μεγάλη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό. Κάθε πρόσκτηση μέσου είναι όπλο στην φαρέτρα για να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Σκοπός είναι η απόκτηση περισσότερης δύναμης και η αποτροπή έναντι οποιασδήποτε απειλής. Όλες οι ενεργείες του ΓΕΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων συντονίζονται για τον σκοπό αυτό. Με όλα αυτά και με αυτά που θα αποκτήσουμε είμαστε παντοδύναμοι και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».

Η Πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» έπεσε στο νερό, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, του προέδρου της ΟΝΕΧ, Πάνου Ξενοκώστα, που πλέον έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των ναυπηγείων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» πέφτει στο νερό ολοκληρωμένη κατά 80%, φέροντας τα δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA και το πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA, καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας RAM.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Πυραυλάκατος τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, κλάσης Super Vita, είναι το 7 πλοίο του τύπου που ναυπηγείται στην Ελλάδα και θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στον Στόλο των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα.

Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *