Παρεκτροπή της επιστήμης ο Κορωναϊός; Πείραμα για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού;

κορωναϊόςΜία συνήθης τακτική όταν η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με ιούς και ασθένειες που γίνονται αίτια θανάτου για μερίδα του πληθυσμού, διάφοροι συνωμοσιολόγοι και άλλοι απορριπτικοί «ειδήμονες» εμφανίζονται με «επιστημονικά» άρθρα για να αποδείξουν πως πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία που σκοπό έχει να μειώσει τον υπερπληθυσμό του πλανήτη.

Η περίπτωση του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να ξεχωρίζει, με διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν να υποστηρίζουν πως ο κοροναϊός 2019-nCoV είχε πατενταριστεί στο παρελθόν, άρα είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και σε αυτό, μάλιστα, εμπλέκεται το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Σύμφωνα με τα άρθρα, ο κορωναϊός (Wuhan virus) δεν είναι ούτε καινούριος και ούτε άγνωστος, διότι διαθέτει αγγλική πατέντα, με αριθμό EP3172319B1, και αναπτύχθηκε από την Erica Bickerton στο Pirbright Institute. Τα άρθρα κάνουν σύνδεση του Pirbright Institute με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο στον κόσμο της συνωμοσιολογίας, θεωρείται πως απεργάζεται -μεταξύ άλλων- τρόπους μείωσης του πληθυσμού.

Τον Οκτώβριο του 2019, το Κέντρο Ασφαλείας της Υγείας του Johns Hopkins φιλοξένησε μια πανδημική άσκηση με την επωνυμία Event 201 με συνεργάτες, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας και οι συνεργάτες δεν έκαναν προβλέψεις κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για το σενάριο, μοντελοποιηήθκε μια πλασματική πανδημία του κορωναϊού, αλλά δηλώθηκε ρητά ότι δεν ήταν μια πρόβλεψη. Αντ’ αυτού, η άσκηση χρησίμευσε για να τονίσει τις προκλήσεις ετοιμότητας και αντίδρασης που πιθανόν να προκύψουν σε μια πολύ σοβαρή πανδημία. Δεν προβλέφθηκε ότι η έξαρση του nCoV-2019 θα σκοτώσει 65 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που η άσκηση περιλάμβανε έναν ψευδο-πρωτοποριακό κορωναϊό, τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μοντελοποίηση του δυνητικού αντίκτυπου αυτού του φανταστικού ιού δεν είναι παρόμοιες με το nCoV-2019.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *