«Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας….Άθληση και Άσκηση Πειραιωτών

μπελαβίλας βασιλειάδηςΣυνάντηση με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας με αντικείμενο την άθληση και την άσκηση των πολιτών του Πειραιά. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων με υπουργούς και στελέχη της διοίκησης του επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Παντελής Κωνσταντινάκος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Γκερλές και ο δικηγόρος Στέλιος Φαζάκης.

Επίκεντρο της συζήτησης το σχέδιο που επεξεργάζεται ο συνδυασμός για τον πράσινο πόλο αθλητισμού και αναψυχής στο Νέο Φάληρο και το ΣΕΦ. Επισημάνθηκε το γεγονός πως ο Πειραιάς δεν διαθέτει εγκαταστάσεις κλασσικού στίβου με αποτέλεσμα τα σωματεία κλασσικού αθλητισμού να έχουν εκλείψει και ιστορικά σωματεία όπως ο Εθνικός αναγκάζονται να στεγαστούν εκτός του Πειραιά.

Στο σχέδιο του «Πειραιάς για όλους», προχωρώντας την επεξεργασμένη πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο πόλο η κατασκευή των απαραίτητων σταδίων που σήμερα λείπουν από την πόλη και παράλληλα χώρων υψηλού αστικού πρασίνου αλλά και χώρου στάθμευσης 660 θέσεων δίπλα στο σταθμό του Μετρό.

Ο Νίκος Μπελαβίλας επεσήμανε πως:

  1. Ο σχεδιασμός πρέπει να πλαισιώνεται από καινοτόμες δράσεις με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής και πιλοτικές εφαρμογές για νέους, σχολεία και φοιτητές.
  2. Απαραίτητη είναι η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων μικρών χώρων αθλητισμού του Πειραιά και των τριών κολυμβητηρίων της πόλης
  3. Σημαντική είναι η λειτουργία νέων ευέλικτων χώρων αναψυχής και αθλητισμού σε ανοιχτές αυλές σχολείων κατά τις απογευματινές χώρες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *