Περικλής Γεωργακόπουλος, Παιδίατρος

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣΠριν από λίγες ημέρες βρέθηκα μαζί με την οικογένεια του Περικλή Γεωργακόπουλου στη θλιβερή τελετή του αποχαιρετισμού από τον κόσμο αυτό.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον άνθρωπο αυτό, που τον έβλεπα σαν πρότυπο όταν ήμουν παιδί και με πήγαιναν οι γονείς μου για να μου κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και να με φροντίσει στις παιδικές μου αρρώστιες.

Δεν θα ξεχάσω την εντύπωση που μου έκανε κάθε φορά που τον έβλεπα, ψηλό σαν κυπαρίσσι, αθλητικό, λεπτό, ορειβάτη, με προέτρεπε με τον τρόπο του ν’ αγαπήσω τη φύση, τα βουνά, τον καθαρό αέρα και ήθελα να του μοιάσω.

Ήμουν περήφανη που τον είχα γιατρό! Θυμάμαι ότι συζητούσα με τις φίλες μου για το γιατρό μου! Για όσα μου έλεγε, για το γλυκύτατο λόγο του και για την άριστη επικοινωνία και επιστημονική γνώση που τον διέκρινε.

Στη συνέχεια είχα τη χαρά να παρακολουθεί ως παιδίατρος και τα παιδιά μου, με την ίδια συνέπεια, γλυκύτητα και αγάπη. Τον θαύμαζαν κι εκείνα. Τον θυμάμαι να μιλάει για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και της επαφής με τη φύση. Με έκανε να μη φοβάμαι να βγάζω τα παιδιά μου στο κρύο, με έκανε να προσέχω τη διατροφή τους, με έκανε να τους δώσω κι εγώ το καλό παράδειγμα.

Στη συνέχεια ανέλαβε την ιατρική παρακολούθηση των υιών μου η κόρη του, η αξιαγάπητη Θεανώ. Μία παιδίατρος εξαιρετική, με όλα τα χαρίσματα του πατέρα της και με απίστευτη αγάπη για τα παιδιά.

«Η γιατρός με τα μαλακά χέρια», έλεγαν τα παιδιά μου για την παιδίατρό τους και πήγαιναν στο ιατρείο χωρίς να έχουν φόβο και πανικό για τα απαιτούμενα εμβόλια ή ότι άλλο ήταν απαραίτητο για την ανάρρωσή τους.

Η σύζυγός του, η κ. Λευκή, η κόρη του η Θεανώ, ο σύζυγός της ο εξαίρετος παιδίατρος Διαμιανός Μένεγας και τα παιδιά τους, ο γιος του ο Θανάσης, η σύζυγός του, τα παιδιά τους, θα πρέπει να είναι περήφανοι για τον Άνθρωπο – Ιατρό που αποχαιρέτισαν με πόνο ψυχής.

Έχει αφήσει παρακαταθήκη τις Αξίες του στην οικογένειά του αλλά και σε όλα τα παιδιά που φρόντιζε.

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Αλεξάνδρα Παυλάκη

Του αφιερώνω το «Τραγούδι των βουνών» του Κωστή Παλαμά :

 

Βουνά της γης αυτής Ελληνικά

διάφανα, καθαρά, πελεκημένα

από τεχνίτη χέρια γνωστικά

σα μετρημένα αγάλματα ένα ένα.

 

Πού κρύβετε τα μάρμαρα λευκά

και μοσχομυρισμένα τα λουλούδια,

και πιο γερά απ’ τις πέτρες, πιο γλυκά

κι απ’ τους ανθούς τα κλέφτικα τραγούδια.

 

Κι από τα χαύνα πλήθη εσείς μακριά,

σε χρόνια σκλαβωμένα, θαμπά, κρύα,

θρέψατε εσείς του γένους τη θεά,

την αιθεροπλασμένη Ελευθερία!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *