Περιφέρεια Αττικής..Ανακατασκευή του 2ου Κλειστού Γυμναστηρίου Άνω Νεάπολης Δήμου Νίκαιας – Ρέντη

ΡΕΝΤΗΣΆμεσα ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Νεάπολης στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, μετά και την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο της πόλης Γ. Ιωακειμίδη.

Ειδικότερα θα υλοποιηθούν έργα επισκευής, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης της υφιστάμενης αθλητικής εγκατάστασης, του ΔΑΚΑΝ, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 428.000,00.

Παρόντες κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου και η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, αφού υπογράμμισε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί σήμερα είναι άλλη μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ανάβει το «πράσινο» φως για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό ακόμη ενός χώρου άθλησης για τους νέους της πόλης της Νίκαιας.

Ο υπάρχων αγωνιστικός χώρος θα γίνει ακόμη πιο φιλόξενος για τις ομάδες που τον χρησιμοποιούν, με σύγχρονες υποδομές που θα εξυπηρετούν με ασφάλεια τις αγωνιστικές τους ανάγκες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη η οποία, όπως σημείωσε, αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση να ανακαινίσουμε το χώρο του ΔΑΚΑΝ, ένα γυμναστήριο που υπάρχει πολλά χρόνια στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά της περιοχής, για τις ομάδες της γειτονιάς που είναι πάρα πολύ σημαντικές γιατί αυτές κάνουν όλη τη δουλειά στην Άνω Νεάπολη. Είναι το μοναδικό γυμναστήριο που έχει η περιοχή και με αυτή την προγραμματική σύμβαση θα μπορέσουν πραγματικά τα παιδιά της περιοχής να έχουν ένα πολύ καλύτερο γήπεδο από αυτό που απολάμβαναν ως τώρα».

Αναφερόμενη στο έργο η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου επισήμανε:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτά τα έργα τα οποία έχουν σχέση με τον αθλητισμό αλλά και την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν και μεγάλη σημειολογική αλλά και ουσιαστική σημασία. Το ΔΑΚΑΝ έτσι κι αλλιώς και με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο όταν το επισκεφτήκαμε και το είδαμε, το εντάξαμε στις προτεραιότητές μας, καθώς είναι πολύ σημαντικό έργο. Είναι πολλές οι ομάδες που το χρησιμοποιούν, τέσσερα σωματεία και τα σχολικά πρωταθλήματα γίνονται εδώ, οπότε τα παιδιά και  οι ενήλικοι αθλούμενοι πλέον θα έχουν ένα σύγχρονο γήπεδο».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *