Περιφέρεια Αττικής…Βιολογικός Καθαρισμός Ύδρας

ΥΔΡΑ3Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται με χρηματοδότηση και ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ένα σημαντικό έργο για την Ύδρα. Πρόκειται για την κατασκευή, του έργου εγκατάστασης επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων του οικισμού της Ύδρας το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους και είναι προϋπολογισμού 9.964.350,00 ευρώ. Η έναρξη κατασκευής του ξεκινάει άμεσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα, του δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλη.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση και επεξεργασία των λυμάτων του οικισμού της Ύδρας. Με το αναπτυξιακό αυτό έργο βελτιώνονται ποιοτικά οι συνθήκες ζωής, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ύδρα βρίσκει με δικές μας ενέργειες και παρεμβάσεις οριστική λύση. Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης δρομολογείται η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου που αφορά το πανέμορφο νησί της Αττικής μας, την Ύδρα. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών και σήμερα είμαστε εδώ, έχοντας εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή του με ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια €, για να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο ο οποίος θα υλοποιήσει το έργο το γρηγορότερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ύδρας δήλωσε: «Είναι μία ιστορική μέρα σήμερα. Την περιμέναμε εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την τουριστική υποδομή του νησιού μας και θα ανεβάσει και το επίπεδο της ζωής των κατοίκων εκεί που πραγματικά έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *