Περιφέρεια Αττικής.Ενίσχυση του θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνάντηση Πατούλη με Καμάρα

πατούλης καμάραςΟι προτάσεις της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με στόχο την ισχυροποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης αλλά και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την καταστατική θέση των αιρετών με αφορμή και το δρομολογούμενο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Π. Καμάρα και μέλη του ΔΣ της Ένωσης.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και μέλος της Ένωσης Β. Γιαννακόπουλος, οι Αντιπρόεδροι της Ένωσης Κ. Αναστόπουλος και Κ. Μακρινόρης και τα μέλη του ΔΣ Σύρμας Α. και Δ. Μούρτζης.

Η συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των θεσμικών παραγόντων για τις προτάσεις θεσμικού χαρακτήρα που κατέθεσε η ΕΝ.Δ.Α. στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση, απαιτείται μία ριζική μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Αυτοδιοίκηση με στόχο να παρέχει με πιο αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο υπηρεσίες προς τους πολίτες,  αλλά και να  διαμορφωθεί ένα πιο ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον για τους αιρετούς, διευκολύνοντας το έργο τους.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ισχυρή προκειμένου να μπορεί να προσφέρει ωφέλιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και να συνεχίσει να αποτελεί εγγυητή της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε την ξεκάθαρη βούλησή του να συμβάλλει στην προώθηση πολλών από τις προτάσεις που του αναπτύχθηκαν.

Εκτός των θεμάτων που αφορούν στο νομοσχέδιο του  Υπ. Εσωτερικών, συζητήθηκαν και προτάσεις αρμοδιότητας του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υπουργού Εργασίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *