Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής..Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά ο δήμος Νίκαιας – Ρέντη

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ4Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου  «Κατασκευής Δικτύου Ομβρίων στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας – Περιοχή μεταξύ των Λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη». Η υπογραφή της σύμβασης του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 7.250.000,00 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από τον Γ. Πατούλη, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ.Αντωνάκου, της Γενικής Διευθύντριας Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι ακόμη ένα σημαντικό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. «Η συνεργασία μας με τον κ. Ιωακειμίδη, όπως και με το σύνολο των δημάρχων της Αττικής είναι στενή και καθημερινή με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της Αττικής και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η περιοχή που θα κατασκευαστεί βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής, δυτικά του ποταμού Κηφισού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη. Ειδικότερα πρόκειται για την αποχέτευση μιας λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 300 εκταρίων, που εκτείνεται δυτικά της διασταύρωσης των λεωφόρων Θηβών – Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη ευχαρίστησε το Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη συμβολή τους στην ένταξη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών για το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν ουσιαστικά βήματα και κινήθηκε η διαδικασία υλοποίησής του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τον Γ. Πατούλη, έχει ως προτεραιότητα της «έργα ουσίας τα οποία διαφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *