Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής  Σαλαμίνια 2021

ΣΑΛΑΜΙΝΑ4Στο πλαίσιο των Σαλαμινίων 2021, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσαν χθες Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός η βαρύτηΣΑΛΑΜΙΝΑ3 τα του οποίου ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Σε περίπτωση που είχαν ηττηθεί οι Έλληνες, ο εθνικός και ευρωπαϊκός χάρτης δεν θα είχε την ίδια μορφή. Με αυτοθυσία, ομοψυχία και θάρρος οι πρόγονοί μας εξασφάλισαν την ελευθερία και οριοθέτησαν τα σύνορα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής. Οφείλουμε ο καθένας από τη θέση του να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τη βαρύτητα που σηματοδοτεί αυτό το γεγονός. Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Αττικής, με συγκεκριμένα βήματα και  δράσεις, θα προβάλει ιστορικές περιοχές όπως είναι η Σαλαμίνα».

Το παρών έδωσαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 020» και επίτιμη Δημότης Σαλαμίνος, ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι κ.κ. Βουλευτές Γιάννης Τραγάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Ασημακοπούλου, οι πρέσβεις των χωρών της Δημοκρατίας: των Φιλιππίνων, Αργεντινής, Πολωνίας, Ινδίας, Γεωργίας, Τσεχίας, Αζερμπαϊτζάν, Ερζεγοβίνης, Καναδά, Ουκρανίας, Μολδαβίας, Αρμενίας, Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κύπρου και εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ουγγαρίας, Κορέας, Αραβικής Δημοκρατίας, Αιγύπτου, Γαλλίας, Βουλγαρίας, Βιετνάμ,  Ισπανίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *