Περιφέρεια Αττικής.Συνάντηση Περιφερειάρχη με πρόεδρο ΕΒΕΠ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ1Οι δυσμενείς συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και η ανάγκη στήριξης του εμπορικού κόσμου με δεδομένο το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Β. Κορκίδη.

Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε πως με δεδομένο ότι το 52% του επιχειρείν της χώρας δραστηριοποιείται στην Αττική, είναι απαραίτητο να στηριχθούν κυρίως οι μικρομεσαίοι καθώς, όπως ανέφερε, στην πλειονότητά τους βλέπουν τους τζίρους τους να έχουν πέσει στο ναδίρ και αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως οι πρωτοβουλίες να δοθούν 250 εκ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρηματιών μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και η διάθεση του ποσού των 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε και με άλλες δράσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά covid εποχή και σ΄αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *