Περιφέρεια Αττικής.Σύσφιξη σχέσεων με απόδημο Ελληνισμό

ελληνισμόςΗ διεύρυνση της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού επισημαίνοντας ότι οι εξαιρετικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τους σύντομα θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε κοινές δράσεις προς όφελος της σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με την ομογένειά της.

Κατά τη συνάντηση η οποία είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, έγινε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ άλλων για την υλοποίηση δράσεων όπως, η συνδιοργάνωση του Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου τον Ιούλιο του 2021 με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών-GGDI και ομογενειακούς Ιατρικούς Συλλόγους ανά τον κόσμο, η υλοποίηση προγραμμάτων Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων της Ομογένειας στην Ελλάδα και ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Παρόντες ήταν συνεργάτες και των δύο πλευρών.

Στόχος είναι οι δράσεις να υλοποιηθούν, τόσο στην ομογένεια, όσο και στην Περιφέρεια Αττικής με επίκεντρο την έλευση των ομογενών το καλοκαίρι του 2021. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η συνεργασία να  επεκταθεί και σε ευρύτερους τομείς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *