Πολιτιστικό μωσαϊκό της Μεσογείου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

IMG_0079 IMG_0086Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκδήλωση Μανιατών. Πολιτιστικό μωσαϊκό Μεσογείου.

H Mάνη παρουσίασε το πολιτιστικό μωσαϊκό της Μεσογείου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μια καταπληκτική εκδήλωση που σηματοδοτεί πολιτισμό, Πολιτισμό, Κουλτούρα και Σεβασμό σε κάθε Λαό.

Μεσόγειος. Η μεγάλη εσωτερική θάλασσα. Το λίκνο της ιστορίας. Ιδανικό σταυροδρόμι συνάντησης, επικοινωνίας, ανταλλαγής αγαθών, γνώσεων, εθίμων. Το κοινό σπίτι λαών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Ισπανοί… Και όπως η φύση της Μεσογείου είναι παιχνιδιάρα και ποικιλόμορφη, γεμάτη νησιά και κόλπους, έτσι η ανάγκη έκφρασης των ανθρώπων της παρήγαγε μία εκπληκτική ποικιλία μουσικών και χορευτικών τρόπων μοναδική στον κόσμο.

Μια υπέροχη δημιουργία της συνεργασίας πολλών μανιάτικων φορέων, με τη συμμετοχή: της Ένωσης Απανταχού Μανιατών Πειραιά, της Ένωσης Πολιτισμού Ενιαία Μάνη Πειραιά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου Μάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανέας Μάνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυροπηγίου «Ζαρνάτα» Μάνης, που παρουσίασαν την υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Πολιτισμοί της Μεσογείου στον χώρο και το χρόνο», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του ΟΠΑΝ και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και καταχειροκροτήθηκαν.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Πρόεδρο των Απανταχού Μανιατών κ. Σταύρο Μπαζάκο, τον πρώην Υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα, τον Βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδο, την Αντιδήμαρχο κ. Νανά Γλύκα, τον Πολιτευή και πρώην Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, τον πρώην Βουλευτή κ. Τάκη Μελά, τις κυρίες προέδρους, Δήμητρα Γκλεζάκου, του «ΦΟΙΒΟΥ» Καμινίων, Γιώτα Ρίτσου της ΠΑΣΜΑΦΙΜ, την τ. Αντιπρόεδρο του ΠΑΣΥΓΜ, καθηγήτρια κ. Μαρία Σταθέα, τον Δημοσιογράφο και εκδότη κ. Τάκη Μαυρέα, τις κυρίες και τους κυρίους, Γεωργία Ματσούκα, Μαρία Οικονόμου, Θανάση Γαλάτη, Παναγιώτη Πρεδάρη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *