Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολύ παράξενος ανταγωνισμός

Ζαρίφης ΑντώνιοςΠολύ παράξενος ανταγωνισμός (σαν αφήγημα επιστημονικής  φαντασίας) η οικονομία να διαγκωνίζεται με την υγεία. Ένας απειροελάχιστος ιός, μία αόρατη διά γυμνού οφθαλμού οντότητα, να ανατρέψει το συμβατικό αξιακό σύστημα και να βάλει την οικονομία σε αντιπαράθεση με την υγεία!

Είναι ευνόητο ότι η υγεία προηγείται της όποιας οικονομικής δραστηριότητας, όμως έλα που η εν τη ευρεία έννοια παραγωγική διαδικασία αποβλέπει ή πρέπει να αποβλέπει στην ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, άρα και στην διατήρηση της καλής υγείας μας!

Υπάρχει θεωρώ μία αντίφαση (:) και για να απλοποιήσουμε τον συλλογισμό μας ας αναφέρουμε ένα στοιχειώδες εντελώς φανταστικό παράδειγμα. Εάν λοιπόν η οικονομία σταματήσει να λειτουργεί ολοσχερώς και εξαντληθούν όλα τα αποθέματα των ανελαστικών αγαθών (τροφή ,φάρμακα,  ρούχα κ.τ.,λ.) τότε ο άνθρωπος θα απωλέσει την βιολογική ισορροπία του και η έκπτωσή του θα αποβεί αναπόφευκτη.

Σε ότι αφορά δε τις ψυχολογικές εκτροπές του ατόμου, τις οφειλόμενες στην απραξία (έλλειψη δημιουργικής ολοκλήρωσης), τότε μεταφερόμαστε σε πλήρη συναισθηματική υποχώρηση και σε ολοκληρωτική κατάρρευση του ανθρώπινου προσώπου. Άρα η θεωρητική αυτή προσέγγιση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η υγεία και η οικονομία πρέπει να συνυπάρχουν και η μία να υποστηρίζει την άλλη.

Ποια όμως σε κάθε περίοδο εκτάκτων συνθηκών θα έχει το προβάδισμα είναι προϊόν λογικών επεξεργασιών, οι οποίες μελετώνται και προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις από νουνεχείς τεχνοκράτες με την  βοήθεια της τεχνολογίας και με τις συνειδήσεις πλήρεις ανόθευτης ανθρωπιάς. Γιατί διαφορετικά πυκνά νέφη αμφιβολιών θα νοθεύσουν την συλλογική μας κρίση και οι κοινωνικοί δεσμοί θα διαρραγούν με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Αντώνης Α. Ζαρίφης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *