Προβληματισμός για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων – Αντικυθήρων

δούνιαΤην έντονη ανησυχία της για την εφεξής ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων – Αντικυθήρων επισημαίνει η Βουλευτής κ. Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στο γεγονός ότι η σημερινή ανάδοχος των γραμμών των Κυθήρων – Αντικυθήρων, μετά τον διεξαχθέντα δημόσιο διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι το πλοίο ΙΟΝΙΣ θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του δρομολόγιο στα Κύθηρα στις 29/2/2020 και από την 1η Μαρτίου μετακινείται στη γραμμή Λαυρίου – Κέας – Κύθνου, ενώ η νέα ανάδοχος εταιρεία των γραμμών α) Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) και β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή), δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία δημόσια ανακοίνωση των δρομολογίων της, δεν έχει ανακοινώσει τους πράκτορές της στους λιμένες των εν λόγω γραμμών και δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά στις γραμμές των Κυθήρων, μέσω της εμπορικής ιστοσελίδας της.

Η κ. Δούνια εκφράζει στον Υπουργό Ναυτιλίας τον φόβο των κατοίκων για ουσιαστικό αποκλεισμό των Κυθήρων από την 1η Μαρτίου και μετά και του ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *