Προσκύνηση Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Κορυδαλλού

ταξιάρχης 1 ταξιάρχης 2«Με την ευλογία του Θεού και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ Αλεξίου την Κυριακή Γ΄ Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως 11/03/2018, δεχθήκαμε το σεπτό ιερό κειμήλιο του Τιμίου ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας και προέρχεται από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Το Ιερό Θησαύρισμα κόμισε στον Ιερό μας Ναό ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Αθανάσιος Λειβαδιάς, ο οποίος μετά τον κατανυκτικό εσπερινό και τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού μίλησε επίκαιρα για το Τίμιο ξύλο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αλλά και στα μέλη της Νεανικής Ενοριακής Ομάδας, που είχαν την προγραμματισμένη συνάντησή τους».

Η προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου, όπως και η προσκύνηση του Σταυρού, που έγινε το πρωί, βοηθούν τους πιστούς στον αγώνα τους να κατευνάσουν τα πάθη και να εναρμονίσουν τη ζωή τους με τον Λόγο του Θεού. Είναι μια παρηγοριά στον δύσκολο δρόμο της νηστείας, όχι τόσο στα φαγητά, όσο στις σκέψεις, στα λόγια και στις πράξεις. Η εγκράτεια στα πάθη και στον θυμό μπορεί να γαληνέψει την ψυχή, ώστε να δεχτούμε ειρηνευμένοι τα Θεία Πάθη και πλήρεις χαράς την Ανάσταση του Κυρίου.

Μαρία Ν. Ταστσόγλου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *