ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΚΙΑΣ ΧΗΡΟΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ

Αντώνης-Ευθ.-Χατζηγιάννης-–-Σκούμπελος-1 (1)Το ποίημα ΓΛΥΚΙΑ ΧΗΡΟΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ αφιερωμένο σε πενήντα περίπου μικρούλες φίλες μου Δημοσιεύτηκε στη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ στις 7/2/2019 και στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ στις 8/2/2019 με ένα μικρό τμήμα του συνοδευτικού πεζού λόγου.

Κατωτέρω παραθέτω το υπόλοιπο τμήμα του συνοδευτικού πεζού λόγου του ποιήματος για δημοσίευση

H ΣYNEXEIA ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Οι γονείς που γεννούν τα παιδιά και τους δίνουν σώμα, πρέπει να συντελέσουν και στην πνευματική αναγέννησή τους. καί η οικογένεια όπως ξέρουμε είναι η αρχή και το στήριγμα κάθε πολιτισμού (Λουκιανού του Σαμοσατέως (120 –180 μ.χ.). Όταν ο άνθρωπος πάρει σωστή εκπαίδευση, γίνεται θεϊκό και πολύ ήμερο ζώο. Κι .όταν δεν ανατραφεί αρκετά η κατάλληλα γίνεται το πιο άγριο απ’ όσα γέννησε η φύση». (Πλάτωνας) Αλλά και ο Κύριος μας λέει: Δεν είναι δένδρον καλόν το οποίον κάμνει καρπόν σαπρόν, ουδέ δένδρον σαπρόν το οποίον κάμνει καρπόν καλόν. Επειδή έκαστον δένδρον εκ του καρπού αυτού γνωρίζεται, διότι δεν συνάγουσι έξ ακανθών σίτον, ουδέ τρυγώσιν εκ βάτου σταφύλια. (Λουκά: Στ. 43 – 44). Δηλαδή δεν είναι δυνατόν από καλή οικογένεια από καλούς σωστούς γονείς- προπαντός από μάνα καλή με αρετές- να βγούν παιδιά σκάρτα, και ούτε είναι δυνατόν από παλιοφαμελιά, -από διεφθαρμένη μάνα χωρίς αρχές χριστιανικές, και Αρετές- να βγούν παιδιά σωστά καλά με αρετές με καλές αρχές., έστω και αν το παιδί αυτό πήρε στο μεταξύ πενήντα Πανεπιστημιακά πτυχία.

Και από την ποιότητα και τά έργα των ατόμων καταλαβαίνει κανείς άνετα από τη οικογένεια προέρχονται.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε παράγωγα του γονιδιώματος πού κληρονομούμε και του περιβάλλοντος πού μεγαλώνουμε

Γιαυτό λοιπόν να μην μας φαίνεται κάτι το περίεργο πού  λέω όλες αυτές οί μικρές Κυρίες είναι ευγενέστατες κοινωνικότατες και γενικά έχουν όλα τά χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιάς πραγματικής και αληθινής Κυρίας γιατί έχουν πάρει καλή ανατροφή  από τους γονείς τους από τη μάνα τους προπαντός η οποία σέ πολλές περιπτώσεις μπορεί να μην έχει πτυχία αλλά έχει παιδεία την οποία πείρε από την οικογένειά της, από τη μάνα της και μετέδωσε κι αυτή στα παιδιά της, και τά παιδιά τους φυσικά θα μεταδώσουν αργότερα στα δικά τους παιδιά

Αρκετές από τις ανωτέρω μικρές Κυρίες οί μανάδες τους έχουν και πτυχία και μάλιστα πτυχία εκπαιδευτικού, έν ενεργεία αλλά φυσικά και παιδεία και κοινωνικότητα και γεμάτες από ηθικές χριστιανικές Αρετές είναι.

Επίσης ο Κύριος προσκάλεσε κοντά του τά παιδιά και τά ευλόγησε, είπε δε, άφετε τά παιδία και μη κωλύετε αυτά, ελθείν προς με των γάρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών και επιθείς τάς χείρας αυτοίς επορεύθη εκείθεν. Τότε ο Ιησούς τους είπε αφήστε τά παιδιά και μην τά εμποδίζεται να έλθουν κοντά μου διότι γι’ αυτούς πού θα γίνουν σαν κι αυτά είναι η βασιλεία των ουρανών. Και αφού έβαλε τά χέρια του επάνω τους για να τά ευλογήσει έφυγε από εκεί. (Λουκά ΙΗ, 16 – 17)

Τά παιδιά είναι οί μεγαλύτεροι θησαυροί, τά πιο πολύτιμα δώρα του θεού προς τον άνθρωπο. Αποτελούν τη συνέχεια της Ζωής, γι’ αυτό και ο Κύριος εκδήλωσε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τά μικρά παιδιά.

Ζητά ο Θεός τά παιδιά κοντά Του, να τον γνωρίσουν, να μεγαλώσουν σύμφωνα με τις εντολές Του, να ζήσουν στο δρόμο Του, και να φτιάξουν έτσι τον κόσμο όπως εκείνος αρχικά τον δημιούργησε.

Να γιατί λέμε ότι τά παιδιά μας είναι η ελπίδα μας. Η ελπίδα μας για το καλύτερο αύριο, η ελπίδα μας για αποκατάσταση και επαναπροσδιορισμό της αποστολής μας ως ανθρώπων πάνω στη Γή.

Συνεχίζεται

Αντώνης Ευθ. Χατζηγιάννης – Σκούμπελος

Πλοίαρχος Α. Ε,Ν, Ιστορικός Ερευνητής, Συγγραφέας, Ποιητής Γνήσιος Χηρολακιώτης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *