Σεμινάρια την χρήση ναυτιλιακού καυσίμου (LNG)

ναυτιλία 1Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο αναφορικά με τη χρήση του LNG στα λιμάνια, (Training Seminar on LNG bunkering to Port Authorities), πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων σε συνεργασία με την EMSA (European Maritime Safety Agency).

Εισηγητές ήταν στελέχη της EMSA με σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο της χρήσης του ναυτιλιακού καυσίμου. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε στελέχη Οργανισμών Λιμένων, καθώς και σε στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορούσε μεταξύ άλλων την ανάλυση του θεσμικού πλαισίου, στην παρουσίαση βέλτιστωναυτιλία 3ν περιβαλλοντικών πρακτικών, σε θέματα ασφάλειας και αξιολόγησης κινδύνου και στις μελλοντικές τάσεις στη χρήση εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) Χρήστος Λαμπρίδης κατά την έναρξη του διήμερου σεμιναρίου ευχαρίστησε τα στελέχη της EMSA για την συμβολή τους στη μεταφορά τεχνογνωσίας από την ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα στα στελέχη της ελληνικής διοίκησης, καθώς και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου. Ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στις γενικότερες εξελίξεις αναφορικά με την χρήση ναυτιλιακού καυσίμου και στις τάσεις που υπάρχουν για την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Επίσης σχολίασε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας η χρήση του ναυτιλιακού καυσίμου, τόσο εξαιτίας του εκτεταμένου νησιωτικού χώρου και αντίστοιχα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων όσο και γιατί στην ελληνική πλοιοκτησία ανήκουν LNG tankers, αξίας περίπου 16 δισ. € που αποτελούν και το μεγαλύτερο στόλο LNG πλοίων στον κόσμο.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *