Σεμινάριο για την Ποιμαντική της Ναυτιλίας Στην Ευαγγελίστρια Πειραιά

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ«Ποιμαντική της Ναυτιλίας» για Κληρικούς, Θεολόγους, Πτυχιούχους ανθρωπιστικών σπουδών, νέους επιστήμονες

Το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς σε συνεργασία με το «Institute of International Nautical Studies» (Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών) υλοποιείται στον Πειραιά, εξειδικευμένο, επιστημονικό πρόγραμμα κατάρτισης, με τον γενικό τίτλο: «Ποιμαντική της Ναυτιλίας».

Σκεπτικό Προγράμματος

Η «Ποιμαντική της Ναυτιλίας» είναι ένα καινοτόμο, πιλοτικό πρόγραμμα εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Είναι η πρώτη, σύγχρονη απόπειρα προσέγγισης στην Ελλάδα τής βιομηχανίας της Ναυτιλίας, από την πλευρά τής Χριστιανικής Ορθόδοξης Θεολογίας, με τρόπο επιστημονικό, μεθοδικό και ποιμαντικό.

Πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης, προσφέροντας εργασία σε 1,5 εκατομμύρια ναυτικούς. Η ναυτιλία είναι μια πραγματικά διεθνής βιομηχανία: στη σημερινή παγκόσμια αγορά μπορεί να υπάρχει ένα πλοίο που ανήκει στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένο στη Μάλτα, με αξιωματικούς από την Ελλάδα και την Ινδία και με μεικτό πλήρωμα από την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, το Βανουάτου και τις Φιλιππίνες.

Επίσης, το επάγγελμα του ναυτικού είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο. Το 2015, υπήρξαν 2.687 περιστατικά ατυχημάτων και γεγονότων. Το ποσοστό αυτοκτονίας για τους ναυτικούς είναι τριπλάσιο του ποσοστού των εργαζομένων στην ξηρά και είναι 26 φορές πιο πιθανό να σκοτωθούν κατά την εργασία.

Η απειλή της πειρατείας είναι επίσης πραγματική. Αν και βρίσκεται σε μια γενική τάση μείωσης, αυξάνεται σε συγκεκριμένες περιοχές: τα ύδατα της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ινδία και το Μπαγκλαντές έχουν σημειώσει αύξηση της πειρατείας από έτος σε έτος. Περισσότεροι από 40 ναυτικοί, που έχουν απαχθεί από Σομαλούς πειρατές, έχουν κρατηθεί για πάνω από τρία χρόνια.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές συναντήσεις, χρονικής διάρκειας εκάστης δύο (3) ωρών κάθε Παρασκευή.

Θα πραγματοποιείται στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (Βούλγαρη 50Γ, όπισθεν Ιερού Ναού, Τηλ.: 2104125619).

Διάρκεια Προγράμματος: (Α΄Κύκλος_2018)

Παρασκευή 27 Απριλίου – Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *