Σεμιναριακή λαογραφική βραδιά   για την Κρήτη

κατσήςΤην Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σεμιναριακή λαογραφική βραδιά στις ομάδες εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών χορών ενηλίκων με θέμα «’Ηθη και Έθιμα, Χοροί και Ενδυμασίες από την Λεβεντογέννα Κρήτη μας». Ύστερα από πρόταση του χοροδιδασκάλου κ.Θεοχάρη Κατσή, Θεολόγου-Οικονομολόγου εκπαιδευτικού, προς της κ. Μαρίας Χουρδάκη με καταγωγή από την Μίλατο του νομού Λασιθίου- μέλος των παραπάνω χορευτικών ομάδων- ταξιδέψαμε νοερά στην πανέμορφη Κρήτη μας, έχοντας την ευκαιρία, να νιώσουμε για λίγο την κρητική φιλοξενία.

Η κ. Μαρία Χουρδάκη μίλησε για τα ήθη και έθιμα της Κρήτης στον κύκλο του χρόνου και επιμελήθηκε τον πλούσιο μπουφέ, που περιελάμβανε παραδοσιακά γλυκίσματα της Κρήτης, άφθονη ρακί και νόστιμα εδέσματα του νησιού. Έχοντας η ίδια την ευθύνη της βραδιάς, η παρουσίαση των χορών και των ενδυμασιών έγινε από τον κ. Θοδωρή Τσόντο, Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», τον οποίο είχε προσκαλέσει η ίδια και ο σύζυγός της κ. Γεώργιος Χουρδάκης, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.

Ο κ. Θοδωρής Τσόντος μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του και από την ιδιότητα του ως χοροδιδάσκαλος απάντησε σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις των παρευρισκομένων στην όμορφη λαογραφική κρητική βραδιά, την οποία καταχειροκρότησαν πλήθος μαθητών, φίλων και ενοριτών.

Τέλος πολλές ευχαριστίες στον π. Γεώργιο Δορμπαράκη, που είχε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και στην πρεσβυτέρα κ. Σοφία Δορμπαράκη, φιλόλογο-εκπαιδευτικό η οποία έχει εδώ και πολλά χρόνια την ευθύνη συντονισμού των παραπάνω χορευτικών ομάδων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *