Σε απόγνωση οι ταξιτζήδες εκπέμπουν SOS

EIKONA 1Σε απόγνωση πλέον βρίσκονται πολλές χιλιάδες ταξιτζήδες αφού δεν μπορούν να βγάλουν έστω και ένα απλό μεροκάματο, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ ευθύνονται γι’ αυτό οι αυστηρότατες Διατάξεις ασφαλείας για τον COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ταξί που θα εργαστεί 12-14 ώρες θα δυσκολευθεί να εισπράξει 50 Ευρώ! Με λίγα λόγια δεν μένει σχεδόν τίποτα για τον εργαζόμενο οδηγό, ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες Διατάξεις, προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωναϊό, απαγορεύεται να επιβιβάζουν άνω των δύο πελατών. Δηλαδή μια οικογένεια ή παρέα τριμελής ή τετραμελής υποχρεώνεται να πάρει δύο ταξί για να μετακινηθεί διπλασιάζοντας αισθητά το κόστος μεταφοράς της· για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιεί ταξί.

Απορίας άξιο όμως είναι γιατί αυτή η ανελαστική αυστηρότητα στα ταξί και όχι και στις συγκοινωνίες; Που όλοι ξέρουμε πως την τελευταία, τουλάχιστον, εβδομάδα τα μέτρα σε λεωφορεία, τρολεϋ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικό όχι μόνο έχουν χαλαρώσει, αλλά τείνουν να εξαφανιστούν. Αυτή είναι μια κοινή διαπίστωση απ’ όσους τα χρησιμοποιούμε. Δικαίως λοιπόν διερωτόμαστε, ως επιβατηγό κοινό, γιατί η ανελαστική αυτή αυστηρότητα σε βάρος ενός κλάδου, των ταξιτζήδων, που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι «μαντράδες», αυτοί που ενοικιάζουν ταξί, παρ’ όλο που έχουν κουρέψει 50% το ημερήσιο μίσθωμα κανείς δεν νοικιάζει ταξί για να εργαστεί! Τι σκέφτεται, λοιπόν, η Πολιτεία να κάνει με αυτό το ζήτημα; Ας γνωρίζει όμως πως το επάγγελμα εκπέμπει SOS, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβανόμαστε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *